Bascos Blogg

Bascos Blogg

onsdag 30 juli 2014

Semestern är snart slut och det är det även från bloggen...

.....för ni ska inte tro att det varit stiltje på händelsefronten. Förbered er på en lång uppdatering
 
 
Vi tar det i någorlunda turordning så blir det inte så himla rörigt.
 
Till att börja med tog matte en välbehövlig semester i det 40-gradiga landet i en vecka. Under den tiden tröttnade husse på att inte veta vem som markerade inomhus så han köpte värsta övervakningsutrustningen, dvs två kameror med rörelsesensorer som övervakar den mest frekventa platsen. Snabbt gav det resultat och när han hämtade matte på Arlanda kunde han konstatera att det inte alls är Soya utan Cinnamon som har något att säga.
 
 
Soya och Cinna fick åka till vettisen, dels för att Soya behövde utreda blåsljudet och Cinna för att veta att hon inte hade något fysiskt problem. Soya har HCM, inte jätteallvarligt och ingen behandling är insatt, utan en återkommande kontroll om 1,5 år tyckte vettisen. På Cinna tog man urinprov som inte visade på några felaktigheter.
 
Det har provats allt för att få henne att sluta upp med kisseriet, idagsläget är det endast en plats hon markerar på och det är under fönstret i vardagsrummet. Där ligger det flera lager plast för att inte golvet ska bli förstört.
 
 
Provade sätta dit en toalåda, den gick hon på men kissade också utanpå lådan. Ättika, bakpulver, Vinäger, Scent Stop....you name it, allt är testat utan resultat. I det här läget skulle nog många ge upp. Men inte vår familj! Fick i alla fall rådet att kontakta kattbeteendevetare för att försöka få ytterligare hjälp.
 
Sagt och gjort, kontakt är tagen och i måndags pågick ett långt samtal med Susanne där matte fick många goda råd. Hon fick också berätta allas vår historia för att Susanne skulle få så mycket input som möjligt, ritningar på huset, alla platser som markerats på, var fönster och dörrar är placerade, osv osv.
 
Mer om det i framtida inlägg. För jag tänkte hoppa tillbaka lite på vad som skett här hemma, det blir annars ett väldigt långt inlägg och folk har väl bättre för sig än att sitta framför datorn så här i sommartider.
 
 
Gör som jag och Harissa, ut o skog o mark och njut!
 
Till och börja med så har Snöa tagit sin första näbbmus, det var en liten unge och matte blev inte glad åt det.
 
Soya har fått en ny matskål. Han slukar sin mat på två röda och försöker sen käka upp alla andras mat om det blir något över. Och faktiskt, så går det riktigt bra med den nya skålen, han får jobba för att få i sig sina kulor och är oftast sist med att lämna matplatsen. Tog någon dag eller två för honom att fatta galoppen. Att rekommendera om man sitter i liknande situation.
 
 
Vi ska inte klaga på det fina vädret vi haft, men har det inte varit riktigt, riktigt varmt!
 
 
Flämtvarmt att vara ute mitt på dan men då har man också hittat bästa skuggplatserna. Problemet är att den där skuggan flyttar ju på sig. Bäst har varit när vi tidiga morgnar och sena kvällar fått vara ute när det är lite svalare och vi har lite mer energi att leka och jaga varandra och alla insekter som surrar förbi. Igår provade matte med att lägga våtomslag kring några av oss, kan säga att jag uppskattade det. Sen lät hon handdukarna ligga på hallgolvet, lite fuktiga, och då gick flera och la sig på dem för att kyla ner sig lite.
 
 
Vi har haft storfrämmande också, en kille vid namn Larsson. Han är en rottis på 9 år som gillar katter. Eller främmande ska man väl inte säga, han har bott hos oss i fem dygn och det har gått hur bra som helst. Jag började med att vara jätteglad när han kom, visade mig från min bästa sida, sen var det något som skrämde mig för han är stor, herr Larsson, men det gick över och sen behandlade jag honom som vilken gäst som helst.
 
 
Han var kraftigt övervakad!
 
Fina Larsson!
 
 
Matte och husse gick långa promenader med honom där jag inte fick följa med, det gjorde att dom har varit runt i området och pratat med grannar mer än dom gjort på de två år vi bott här.
 
Sambal väldigt bekväm med Larsson!
 
 
å ja mé!
 
 
 
Grannarnas kycklingar har blivit större...
 
 
och större, de verkar lite rymningsbenägna!
 
 
Mattar är bra dom, för dom kan göra flera saker samtidigt! För när hon hjälper mig här och nu med bloggen hjälper hon också till att en saknad katt kommer åter till sina ägare efter tre veckor.
 
 
 Upphittad utanför Eskilstuna av en vän till matte och upplagd på facebook. En tatuering hittades, lite otydlig, men kunde i alla fall begränsa urvalet något, ägaruppgifter skickade och kontakt tagits. Nu är de förmodade ägarna på väg och förhoppningsvis är det rätt katt.  
 
Ett nytt klätterträd är införskaffad!
 
 
Här finns det planer på att göra väggarna extraordinärt roligt att vara katt!
 
Arwen, parwen....lilla jäntan som nästan är först ut när det vankas utgång! Hon tycker det är sååå roligt att känna gräset under tassarna.
 
 
...och jaga allt som flyger förbi!
 
 
ligga och torrtvätta sig är en favorit, inte bara för henne!
 
 
Småtjejerna är nyfikna på ett bad!
 
 
fast inte i verkligheten, vi fick oss faktiskt ett bad, jag, Chili och Cinnamon! Kan säga så här i efterhand så var det ganska skönt, jag var sval om pälsen länge efter den torkat, så förstår egentligen inte varför man blir så oerhört protestantisk så fort man ska in i duschen, det är väl för att det inte händer allt för ofta! Man får ingen rutin på det!
 
 
å så blir man så ynklig!
 
Men det finns andra som gillar vattenbadet bättre, och det blir matte bara glad för, den ska inte bara vara en fin sak att titta på, den ska ha en funktion också och i år så har både ringduvan och ett gäng sädesärlor hittat dit för morgontoalett eller bara släcka törsten. Nu ska det läggas i lite stenar så inte småfåglarna drunknar.
 
 
 
Matte har börjat handla på Vetzoo och är oerhört nöjd, snabba leveranser, har både veterinärfoder och vanligt foder och är billigare än andra nätbutiker. Det bästa är att slippa släpa hem dessa tunga kattsandspåsar på 15 kg. Sparar tid, pengar och rygg!
 
Tröttnat än?
 
Återkommer mina vänner!
 
Basco
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

5 kommentarer:

Wikki sa...

HurrJam vad kul att läsa så spinnande rapport! NosPuss Wikki

Dui och Deco sa...

Härligt att ni är tillbaka! Många fina bilder, ni ser ut att ha det toppen! Hoppas det löser sig med kisseriet..Nosbuffar

Alice sa...

Vilken spinnande uppdatering, ni har verkligen haft tassarna fulla. Smart gjort av husse att sätta upp en kamera. Det skall bli spinnande att höra mer om kattbeteendevetaren och vilka råd hon hade.
Ta tass om er i värmen!
*nosbuffar*

Mimmi, Tarzan, Sessan sa...

jamans vad vi har saknat er, mjausan.
Jamans spinnande att läsa om vad ni gjort senaste tiden, mjau

tass tass

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Många fina bilder ni bjuder på och ni ser ut att ha haft det toppen i sommar :)

Tassklappar o Nosbuffar