Bascos Blogg

Bascos Blogg

tisdag 16 september 2014

Minihemlösingarna har varit på äventyr....

...matte var ju med och budade på minihemlösingarna hos Wikki för att på så sätt bidra med lite medel till Snuffefonden.
 
Hon var sent ute och alla missar var redan budade på, så då bestämde hon sig för att buda på skällisarna på sidan och när tiden var ute gick buden igenom. Sen gick det en tid och matte började fundilera på vad som hänt och varför de inte dök upp. Hon tog kontakt med Wikki som gjorde efterforskningar. Paketet med minihemlösingarna hade skickats till vår gamla adress och låg hos posten och blev dammiga.
 
Till slut kom dom i alla fall...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I paketet skickades det även med Myra och en Basco-kopia
 

 
Nu sitter de med tillbehör uppe på en hylla på väggen.
 
 
Snöa och jag ligger ju ofta under fågelbordet och spanar. Det finns ett litet hål där bredvid som är oerhört intressant och igår fick vi bekräftat att näbbmöss håller till där för Snöa lyckades fånga en och sprang ned för slänten med den i munnen. Matte försökte få tag på henne men det gick inte så bra. Till slut vände Snöa inåt och i köket fick matte tag på henne. Då släpper hon musen som inte är död och den springer in i tvättstugan (bakom torkskåpet). Det blev till att stänga igen tvättrummet och försöka få ut musen. Matte hittade till en början väldigt många dammråttor under alla vitvaror men ingen mus. När hon sen vänder på sig har musen osedd tagit sig runt henne. Hen fångades in och släpptes tillbaka vid sitt bo.
 
Så nu kommer man väl ha extra bevakning på sig där under pippibordet.
 
 
Gröna fingrar kan man få...
 
 
av de här....som förhoppningsvis blir något av det här...
 
 
dom har tagit lång tid på sig att mogna, men nu börjar det hända grejjer, fast det börjar ju bli väldigt kyligt om nätterna så vi får väl se om skörden klarar det.
 
 
Vi har haft äran igen att vara sällskap till bästa Larsson, visst är han en snygging?

 
en kattblogg utan kattbilder är väl ingen riktig blogg så här bjuder jag på lite färskt gräs och katter i alla former och färger:)
  
...det blev visst mest svart, vitt och grått med röda inslag, tur då att jag la in en bild på mig som en rejäl färgklick.
 
Nej, nu måste skrivhjälpen pyssla med annat.
 
Ha det gott mina vänner!
 
Basco
 
 
 
 
 
  
 
 


4 kommentarer:

Hjulia huller om buller sa...

Härliga bilder! Mysigt med den röda färgklicken ;-)
Matte kan plocka de gröna tomaterna och lägga in dem skivade tillsammans med t ex tunnt skivad lök (rödlök eller mild silverlök) eller paprika i olika färgrer, lika tunnt skivade, i ett 1-2-3 lag och låta stå några dagar att äta som sallad till en varmrätt. Jättegott! :)

Nosbuffar

Dui och Deco sa...

Skönt att hemlösingarna kom hem! Så fina bilder! Vi är allt lite avundsjuka, tänk att fånga en musling..Nosbuffar

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Tur att dom söta minihemlösingarna hittade hem till sist :)

Typiskt 2-benta att ALLTID ta dom byten man lyckas fånga för att sen släppa ut dom igen *suckar*

Pelle sa...

Mors kompisar!
Gott Nytt År på er alla!