Bascos Blogg

Bascos Blogg

lördag 14 maj 2011

Då var det gjort....

ville verkligen inte kliva in i transportburen igår trots att matte sprutade in lite Feliway strax innan. Det blev till att kämpa för hennes del. Så fort jag var ute i trapphuset började jag yla och slutade inte förrän jag placerades i bílen. Sen tog jag nya tag när det var dags för den korta promenaden till vettisen. Väl där fanns det en massa skällisar som jag skrämt betraktade men vi behövde inte vänta så länge på vår tur och det var skönt.

Ville inte kliva ur buren och bli undersökt men fick till slut ge mig. Vettisen Åsa kollade mina tänder och hjärtljud mm. Jag tröck mig mot matte för att få tröst. Sen gick matte och det blev dags för mig att få tänderna åtgärdade.

Klockan 13.00 skulle matte hämta mig och dessförinnan ringde vettisen och berättade hur det hade gått. Bägge tänderna gick smidigt och lätt att få bort, inga rotrester kvar. Hon kunde se att den vänstra höll på att brytas ned och trodde att jag har tandsjukdomen FORL. Det vet ju matte vad det är för Harissa har ju samma sak. En tandsjukdom som många katter har men man vet inte varför och det går inte att göra något åt. Det är heller ingenting en försäkring täcker.

När matte hämtade mig så hade jag jättestora pupiller och va lite ostadig på benen men inte mer än att jag själv skulle hoppa upp på diskbänken, köksbordet och allting annat väldigt högt uppsatt. Och HUNGRIG är en underdrift på min status just då. Då matte ändå ansåg att jag var i ganska bra form fick jag två teskedar a/d efter någon timme för att dämpa dom värsta hungerskänslorna och det var gott må jag säga.

Jag fick också med mig lite extra smärtlindring förutom Metacam och det gav husse mig igår kväll för jag uppfattades som lite orolig, sen slocknade jag. För övrigt är jag på benen, lite tröttare men ganska så mycket leklust ändå. Nu får matte hålla koll på mig och min status framöver men in nuläget ser hon ingenting att behöva oroa sig för.

Basco

7 kommentarer:

lillies lya sa...

Så skönt att det är över nu! Och att allt verkar ha gått jättebra! Jippie!!!!!
nosgos å gottisar, nosbuff å råttisar
M&K

NoOne sa...

Härligt att de e över...Håller tassarna för att du får må bra/NosPûss

Dui och Deco sa...

Lät som det gick bra hos vettisen även om det är läskigt att vara där. Nu hoppas vi att du blir piggelin igen. Nosbuff

Klosterkatterna sa...

Å, så skönt att allting gick bra! Jag har verkligen tänkt på er och hoppats att det skulle bli en enkel operation. Basco har säkert fått nog av veterinärvård för länge sedan... *ler* Nu önskar jag er en lugn och skön helg!

Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas matte.

Anonym sa...

Härligt Basco! Hoppas vi verkligen att du håller dig frisk och kry!

Nosgos

Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan sa...

Jamar som övriga missevänner, så skönt att det har gått bra och att du piggnar till dig ännu bättre framöver så du slipper besvär med dina tänder, mjau

Matte har varit borta några dagar så vi har inte kunnat hälsa på dig under den tiden, men nu är hon hemma igen och hjälper oss att *jama*

Tass tass
Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

Anonym sa...

Mjau, pust att det är över nu och att det har gått så bra, kurr kurr. Jag vill bara mjauma och säga vad duktig du har varit!
Ha en fortsatt underbar dag och kväll, NosPuss! :)