Bascos Blogg

Bascos Blogg

måndag 30 maj 2011

Matte är inte go o gla`

för hon gick och la sig väldans sent igår, med huvudvärk. Ställde klockan på tidigt, men inte hjälpte det. Chili satte igång sin väckningsprocess 45 minuter innan klockan skulle ringa. Och huvudvärken hängde med som ett brev på posten. Efter intag av Alvedon satte hon igång att städa våra lådor. Och vad händer då, jo, jag blir lite nödig. Vad säger man, nöden har ingen lag, så jag satte mig sonika i förvaringslådan för kattsanden, Oops! Inte populärt! Framför allt inte när det inte är några stenbumlingar på väg ut utan mer av tjock lera......Då var det ju tur att matte steg upp så tidigt så hon hann städa undan efter mig. Nu hoppas hon att dagen blir lugn och inga oförutsedda saker inträffar. Hon ska ringa och boka en tid för Arwen. Farsta vettisen ringde i fredags och kollade hur jag mådde, hon meddelade även att hon skulle på semester och att matte kunde kontakta en annan klinik om det behövdes. Sen ska matte även kontakta en hemvettis för vår vaccinering, hon vill inte stressa oss med att transportera fram och tillbaka för en spruta i sommar. Det verkar som om man måste vara ute i god tid för dem, så därför kontaktar hon redan nu och bokar.

Det kom en förfrågan från Felix matte om hur matte borstar tänderna på oss. Först har hon införskaffat mjuka barntandborstar och så lite tandkräm som smakar lever. Till mig har hon en liten strumpa som hon trär på fingret, för jag gillar inte alls den där borsten. Efter att ha mjukat upp borsten lite med vatten och ett lager med tandkräm "sätter" hon sig på oss, eller låser flyktvägarna kanske man ska säga. Tar vänsterhanden och lyfter upp läpparna och börjar borsta, försiktigt. Det funkar ganska bra faktiskt. Lite övning ger färdighet, ingen av oss gillar det speciellt mycket. Men vi har förstått att vi inte kommer ifrån det.

Så ha en bra Måndag där ute. Matte hoppas på att dagen blir bättre än den startade.
Ps Hon kommer gå och lägga sig förskämt tidigt ikväll har hon lovat. Ds

Basco

5 kommentarer:

Hjulia huller om buller sa...

Det gör hon rätt i!
Ibland måste man lyssna på sin egen kropp också. Hoppas att hon mår bättre!

=^.^=

Nosgos och en krya-på-dig-kram till matte från vår!

lillies lya sa...

Matte har en riktig måndagsmorgon verkar det som. Stackare! Hoppas att dagen blir bra i alla fall - eller att den går fort!
nosgos å gottisar, nosbuff å råttisar
Maurice & Kajsa

NoOne sa...

Stackars Matte....
Hoppas huvudvärken blir bättre & så snällt av veterinären & ringa om semester"tass" :)

/NosPûss

Dui och Deco sa...

Spinnhealing skickas till matte. Mycket var det för er men bara ni mår bra är vi glada. Nosbuff

Frasse sa...

Så skönt att allt verkar tassa på som det ska nu! Men nu får både matte och jag dåligt samvete - jag har faktiskt aldrig borstat tänderna i hela mitt liv...
Tassklappar