Bascos Blogg

Bascos Blogg

torsdag 8 augusti 2013

Vi är i alla fall helt oskyldiga....

till klagomålen på kattskit i vår samfällighet. (Vi grannar har en egen facebook grupp:))
Vem som ska plocka upp vad och vems ansvar mm. Men matte var i alla fall tvungen att kommentera det hela efter diverse inlägg som bara gjorde henne mer och mer upprörd. Mellan raderna i folks inlägg kan man utläsa att vi har alldeles för många katter i vårt område, en del har uppenbarligen INTE kastrerats heller då man hittat kattungar i området. Att det finns en del skygga katter i området framkommer också oklart om de har en ägare. Frågan är inte om utan snarare när vi kommer ha början till en koloni här... Så här skrev matte...

Mina katter är alla innekatter och går ut i sele och koppel, de gör sina behov inomhus. Varför kan en del fråga, det här är ju perfekt plats att ha katter ute på, ja, kan hålla med om att det absolut är en bättre plats än många andra. Men, mina katter är fd hemlösa, en del kommer från misärhem eller samlare där man inte kunnat ta hand om dem. Av hänsyn till att det redan finns ett antal "utekatter" här i ......., samt då jag köpt några genom Stockholms katthem skrivit kontrakt på att ha dem inomhus låter jag bli. Jag jobbar även volontärt för katthemmet och vi ser varje dag, året om, massa katter som far illa. Jag förstår att man kan reta sig på att katterna beträder tomten och gör sina behov där och att man säkert önskar att kattägarna tog större ansvar för sina djur. Tyvärr är det ju så att ju fler katter som rör sig i området desto mer revirpinkning, desto längre bort kanske just din katt kommer, desto mer bråk katterna emellan. Jag hoppas och tror att vi ......bor är så pass ansvarsfulla mot våra fyrbenta vänner att de alla kastreras så att det inte blir fler oönskade individer, att kolonier bildas med förvildade katter som till slut måste skjutas av eller ett katthem ta emot. Att de tatueras eller chippas, så att man återfår sin katt om den kommer på villovägar eller råkar ut för något annat och att de vaccineras mot diverse livshotande virus. Just nu har jag tre "utekatter" som kommer till vår tomt, nyfikna? sällskapssjuka? vilket som, så oroar jag mig över dem också och önskar att de kommer in om natten när det är kallt, att de får något i magen när den är tom och kommer till veterinären när det behövs. Jag jobbar för att höja kattens status på alla sätt jag kan. Att plocka upp efter dom kan jag göra, det är för mig en skitsak. För mig, är det andra viktigare.

Hon var bara tvungen att skriva av sig, lite för att kanske någon av dessa grannar ska reagera och tänka till, inte i bajsfrågan egentligen utan i det stora hela. The big Picture...Jag hoppas i alla fall att någon har tagit något till sig, för jag tror inte att gemene man som inte är i katthemssvängen har så stor koll på vad som händer och vad som bör åtgärdas innan det är försent. Det verkar som att det finns många grannar som är djurvänner och det är ju bra.

Ha en regnig torsdag mina vänner, ska ligga inomhus och bara njuta av att det inte är så himla varmt.

Basco

4 kommentarer:

Mimmi,Tarzan, Sessan sa...

Kära Basco med familj, vi förstår att matte jobbar för hemlösa katter och att dom ska få det så bra som möjligt. Tassarna upp för eran matte :D
Vi önskar oxå att dom som inte ska ha sina katter i avel, att dom kastrerar och vaccinerar sina katter.

Tass tass

Dui och Deco sa...

Bra gjort av matte! Tror nog flera fick en tankeställare! Nosbuffar

Alice sa...

Det var jamarbra jamat av er matte!
Vi önskar att det vore lag på att både kastrera alla katter som inte används till avel och att alla katter skall märkas.
*nosbuffar*

Mimmi,Tarzan, Sessan sa...

Mjau Basco, nu har vi tassat in en minnesbild på våran kompis inne på våran blogg.

Tass tass