Bascos Blogg

Bascos Blogg

fredag 27 december 2013

God fortsättning eller bara....

grått, grått, grått....för här är den färgskalan i allra högsta grad närvarande. Och BLÖTT! Hur in i vasken ska man få chansen att buskissa i ett hörn på en snötäckt altan när det inte finns någon snö, jag bara frågar. Och inga snöbollar kan ju matte kasta till mig för att fånga heller utan det där frusna vattnet. En sak som är bra det är ju att det inte är så hiskeligt kallt ute ändå, om bara den där Solen kunde visa sig någon gång.
För att lindra lite så köpte faktiskt husse flera fjädervippor till oss så vi busar omkring inne förstås, men det är ju inte samma sak.

 
Kunde vatt jag!
 
I alla fall så är det rätt mysigt när granen lyser och adventsstjärnorna sprider sitt milda ljus. Men hemma i norr där matte kommer ifrån där finns det en massa snö just nu och norrsken....det är inte något jag någonsin har sett men matte säger att det är jättefint. Så såg hon att Kiruna kyrka tydligen finns som miniatyr med ljus i, en sån vill hon ha, nu återstår bara att försöka ta reda på var man får tag på en....
 
 
så kanske till nästa jul det finns någon stående hemma som hjälper mot lite hemlängtan och mörkerdysterhet.
 
I vilket fall så förstår jag att vi går mot ljusare tider om än väldigt långsamt. Här ska börja njutas varje minut när ljuset äntligen kommer för att göra våren och sommaren så mycket längre, jag tror att det är dags att ta tillvara på den för plötsligt är det deprimerande mörkt igen och det går fortare än man tror.
 
Hoppas att ni fått många klappar av både tomte och hand. Ta hand om er och era tvåbentingar.
 
Basco
 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jättefin kyrka en sån vill jag ha

Scottish Moments sa...

Hihi ja norrsken är verkligen fint!! Skrev ett inlägg på min blogg om annorlunda norrskensspaning igår... kolla gärna in det om du har lust... Hälsningar från Skottland!

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Jag längtar också efter snö att tassa runt i !

God fortsättning på er !
Tassklappar och Nosgos