Bascos Blogg

Bascos Blogg

måndag 14 februari 2011

Ett till

återbesök kommer det till att bli hos vettisen. Hon ringde matte förra veckan och sa att hennes kollegor sagt att tandköttsinflammation i munnen är vanliga hos unga katter och borde försvinna av sig självt. Däremot hade hon sett på röntgenbilderna att jag hade en rotrest i överkäken som påverkar käkbenet och måste tas bort, den är inkapslad men är en bakteriehärd. Så om några veckor blir det till att undersökas/sövas igen för den sakens skull. Happ det var det de, vet att matte i alla fall kommer följa med som stöd till lilla mig.

Hon berättade även att det finns en specialtandborste som ser ut som en fingerborg man kan använda till strulputtar som mig som inte vill bli borstade i munnen. Matte säger att hon ska ta och testa en sån, för att det är viktigt med en god munhygien. Återstår väl att se hur det utfaller sig:).
B

5 kommentarer:

Findus, Isak och Rasmus sa...

Fyjam för lömska bakterier i munnen på en oskyldig kissekatt. Bra att vettisen hittade orsaken, så kan det säkert gå att få bort bakteriehärden. Berätta gärna hur det går att borsta tänderna med fingerborgarna. Kurr och burr.

NoOne sa...

Nä,stackare :(
Men vi kan jama att tutan är liksom en gasbina ungefär & vår veterinär sa att man kan börja med att massera med fingret & det har hussepusse gjort så...Nu är all tandsten borta på Jippi :)

/ LyckoTassaelli tass från oss!!

lillies lya sa...

Det blir nog skönt att få bort den där rotresten! Trots att du måste till vetten! Fast tandborstfingerborg... *spotta fräsa. urk!!!

Tassen!
Maurice & Kajsa

Max och Måns sa...

-"Borsta tänderna??"
-"Husse, läs inte detta tack. Äsh försent!"
Hoppas att allt går bra.
Nosbuff

Dui och Deco sa...

Det går nog bra ska du se. Skönt att de har hittat det som var tokigt. Nosbuff