Bascos Blogg

Bascos Blogg

tisdag 26 april 2011

När matte.....

för många, många år sedan flyttade från norraste delen av Sverige till Stockholm hade hon en Cocker Spaniel som hette Nanok.En vårdag var han ute och rullade sig i gräset precis som en hund ska. Problemet blev när dom kom hem igen, då började matte nysa fruktansvärt. Efter ett läkarbesök konstaterades det att matte hade pollenallergi och hon tålde heller inga pälsdjur. Matte kunde inte tänka sig något annat än att äta alla mediciner som ordinerades för hon kunde inte skiljas från sin bästa vän. En dag fick hon chansen att prova på att ta sprutor i små mängder mot det hon inte tålde, sk hyposensibilisering.

Det blev många sprutor under ganska lång tid. En kväll tränade hon handboll i en mycket dammig träningslokal och fick en allergichock som innebar att hela kroppen kliade och alla sprutor hon tagit började "bubbla" under huden, det såg nästan ut som om det levde något därunder. For iväg i ilfart till en vårdcentral och fick en spruta i röven.

Det var ju tur att hon tog dom där sprutorna för annars hade hon inte kunnat ta hand om mig och alla andra här i familjen. Tänk så olycklig hon skulle vara utan oss. Så, det där hyposensi....kattilisering kanske kan vara något för andra med?

Ha det gott Basco

7 kommentarer:

Dui och Deco sa...

Sån där hyposens.. har vår matte också gjort. Jättebra jamar vi för nu kan matte vara ute och så kan vi bo med henne (och husse)och det är det absolut bästa. Nosbuff

Findus, Isak och Rasmus sa...

Vilken himla tur att de där sprutorna hjälpte matte (fast de kunde ju låta bli att bubbla under huden, förstås). Vilken fin bild! Känns hemtamt för matte att titta på den naturen. Visst är det väl Lapporten? Kurr och burr.

Dui och Deco sa...

Vår matte har också gjort sådär. Jättebra tycker vi, för nu kan hon vara ute och det bästa är förstås att vi kan ha matte utan att hon mår dåligt. Nosbuff

Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan sa...

oj, det där med allergi kan nog inte vara så trevligt jamar vi. Tur att det finns (meducin) att ta om man blir dålig.
Matte har tur som inte har allergi.

Tassekram till er alla
Mimmi, Chicko, Tarzan

Anonym sa...

Bra att det finns. Matte är allergisk mot björkar, men inte mot oss som tur är. :)

Nosgos

Basco sa...

Findus, Isak o Rasmus matte: Javisst är det Lapporten, fotat från Silverfallet, bakom Noulja (Abisko)

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Ska jama om detta till husse när han kommer hem ikväll , för han går på både piller och nässpray just nu :)