Bascos Blogg

Bascos Blogg

torsdag 2 augusti 2012

Mamsen mår bra....

kl 15.00 stod matte utanför mamma Masalas port. Hennes husse kom ner och öppnade. Konversationen förflöt på engelska de nästkommande 2 timmarna, men det gick bra, de förstod varann. Husse ville ha lite hjälp med att kolla igenom henne för fler fästingar, nu var matte lite tidig och precis när hon ringde honom så hade han tänkt locka ut mammisen till köket och spärra alla utrymningsförsök, för hon är inte så jätte hanterbar. En skyggis helt enkelt. Nu bidde det inte så utan hon låg under dubbelsängen och det blev lite fram och tillbaka innan matte till slut fick tag på henne. Stel som en pinne och slickade sig om munnen, rädd och nervös. Fräste lite också men bara lite. Efter en stund började hon faktiskt spinna lite i mattes knä. En liten slick bjöd hon på också.

En fästing kunde matte hitta på hennes bröst. Tur att matte haft hund tidigare så hon inte behövde anvädna en massa verktyg. Det blev en perfekt borttagning av en proppmätt fästing. Mamsen var lite känslig över/vid bakbenen kunde matte känna, där skakade hon till när matte kände igenom henne, oklart om hon var kittlig eller om det är något annat. Hon är ju inte så van vid att vidröras.

Sen blev det kloklippning, snällt satt hon kvar i mattes knä och lät henne göra vad hon skulle. Hon blev mindre och mindre rädd. En borste åkte fram och tog stora lass av gammalt katthår från pälsen. Sen tyckte Masala att hon skulle gå ut en tur på balkongen, var inte särskilt nervös mot tvåbentingarna efter det. Enligt husse börjar det släppa lite. Det tog tid att komma ur skalet förra gången (innan rymningen) och kommer säkert göra det nu med. Men husse har tid och tålamod, så det kommer gå jättebra. Han har nätat in hela balkongen och hon gillar att ligga där ute. Sen har hon precis som oss en massa bollar att leka med. Matte lämnade av några studsbollar som hon förhoppningsvis kommer gilla.

Efter lite råd lämnade matte husse och Masala. Jätteglad för att hon fick möjligheten att träffa dem båda. Det kommer fler gånger. Hon kommer vara behjälplig till husse när han behöver det.

Här kommer lite bilder på mammisen


Basco

2 kommentarer:

lillies lya sa...

Åh, så fin din mamma är!! Och vilken tur att hon kom hem till slut igen!
nosgosågottisar
Maurice & Kajsa

Hjulia huller om buller sa...

Så skönt att höra att mamsen mår bra! Hon är en skönhet, men just "paddor" har en speciell plats i vår mattes hjärta!

=^.^=

Nosbuffar