Bascos Blogg

Bascos Blogg

torsdag 30 maj 2013

Vet inte var jag ska börja....

får börja med det senaste och tråkigaste som hände matte på väg hem igår. Det blir köer utmed riksvägen och matte ser blåljus på långt håll. När hon åker förbi ser hon en hund ligga utmed vägen och patrullen. En polisman tar fram en svart sopsäck och i mattes värld lever inte hunden då. Matte har ont i magen hela vägen hem och funderar på vad hon ska göra. När hon kommer hem slänger hon sig in på facebook och Bosses hundhjälp för att lägga in ett meddelande, men ser att någon annan redan gjort ett inlägg om detta då det gått ut på trafik Stockholm. Strax därefter kommer en efterlysning på Ella, en fyraåring som stuckit från dagmatte i samma område. Matte ringer upp ägaren och pratar in på mobilsvar. Strax därefter ringer hundens ägare som lyssnat av och försökt ringa polisen men inte kommit fram. Matte tyckte hon skulle ringa 112 och berätta att hennes hund varit borta för de har ett ärende på detta då polis varit ppl. En stund senare ser matte att hundens ägare gjort ett inlägg och bekräftat att det var Ella som blivit påkörd, ev en smitningsolycka också. Så vansinnigt onödigt och så himla tråkigt att hennes öde blev detta. Vila i frid Ella!

Så till nästa olycka på samma riksväg. Varje dag ser matte döda djur ligga på vägen och i förrgår sent på kvällen har någon precis kört på ett, som ev skulle kunnat vara en grävling. När matte passerar verkar det som om djuret har rullat ihop till en boll. Matte stannar för att kontrollera, men hittar inget! Däremot hör hon prassel i gräset intill och ser en individ ta sig förbi viltstängslet och in i en hästhage. Det är blod kvar på vägen. Matte kan inte följa efter och ringer viltjouren som säger att det inte går att göra så mycket åt det här. Det är om markägaren kontaktas för någon skyddsjägare lär inte åka ut och leta. Matte tar i alla fall kontakt med hästgården och lämnar ett meddelande. Sen får hon ett sms från dem att de inte har hittat något djur på deras ägor. Ont i magen även här då utgången troligen inte kommer att bli bra för det stackars djuret.

Så, nu har vi skrivit av oss alla eländigheter...till något bättre. Idag började det läggas sten på vår uppfart. Det kommer bli jättebra men jag är lite skraj för dom där maskinerna som har hållit på hela dagen, det ska tydligen jämnas ut, sanden inunder.

Matte var på katthemmet igår och där har de fått in fyra småttisar från det där ärendet som ni kanske läst om när polisen stoppade några personer med sopsäckar och i dessa sopsäckar låg det många katter, både stora och små och några dräktiga. I varje fall så kommer ungarna därifrån, de är 12 veckor nu och två bröder ser ut som varandras motsatser, dom måste ju bara komma till samma hem.

(hoppsan matte, behövde tydligen inte använda Picasa för att få till en bra bild:))
och visst är dom söta....
Matte hade sin kollega med som blev så sugen på att skaffa hennes katt Tassa en eller flera lekkamrater.....vi får väl se hur detta fortlöper.
 
Som jag sa i förra inlägget så håller förrådet på att byggas och den måste ju så klart besiktigas och kattsäkras av någon av oss... här ser ni Chili upptagen med att kontrollera insidan...
från utsidan ser det ut så här numer...
 
 
Sen har matte stiftat bekantskap med några grabbar här i området, de hänger nämligen kring landsvägen och har gjort i flera dagar. Matte så klart orolig för att de ska bli offer för trafikdöden och behövde hjälp med att identifiera dem, så hon skrev in på vår samfällighets hemsida och efterlyste/informerade om katterna men fick ingen respons där, då hittade hon en facebookgrupp bara för vår samfällighet och la upp allt där också, ganska snart blev det klart att bägge bor här i området. Sixten som syns på bilden är dock ute på ganska långa äventyr från sitt hem men det bästa är att han verkar vara rädd för bilar, så kanske fixar han det här med trafiken.
 
 
Vädret har ju varit lite sådär, ena dagen strålande sol och nästa hällande regn, vi softar på hemma i alla fall, ingen stress som ni kan se av nästa bildserie, även Solan tar sig en lur då och då... 
åsså äter vi gräs....
 
Basco
 
  


 
 
 

1 kommentar:

Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan sa...

Visst är det tråkigt när man ser djur ligga påkörda längs alla vägar :(
Mjau så ledsna vi blir att den som kör på djuret inte stannar och ser hur det har gått för djuret ifråga :(
Stackars djur, som kanske ligger där och lider :( :(
Hemskt är det!

Tass