Bascos Blogg

Bascos Blogg

torsdag 12 september 2013

Biffy - den påkörda katten....

Några är ni kanske som sett efterlysningen på facebook efter ägaren till en katt som blev påkörd på Örbyleden, Stockholm igår...Ägaren hittades tack vare det sociala mediet. Till saken hör att matte blev kontaktad av allmänhet om en katt som blivit påkörd och att folk stod ute i vägbanan med den för att hjälpa den. Hon åker dit och ser två tjejer som håller en handduk om katten som är skadad men vid medvetande, i mittenfilen på denna led. Ytterligare en person, han som kört på katten, håller just på att ringa polisen....
En av tjejerna kan lyfta in katten i mattes bil och följer med till veterinären, det gör även han som vållat olyckan. Framme hos vettisen så får missen komma in till ett undersökningsrum och vem kliver inte in där om inte MIN veterinär som jag hade när jag var dålig i tänderna. Matte utbrister "Jag skulle kunna krama dig!" för så glad blev hon för att just den vettisen var där.

Missen blödde ur munnen och örat och hon kunde inte känna några direkta saker just då, men när de ställde ned honom på golvet så släpade bakbenen efter honom. Trolig bäckenfraktur, men kunde inte säga säkert förrän efter röntgen.

Till saken hör att missen var kastrerad men inte märkt......

Matte ringer upp djurpolisen och ber dem lägga ut efterlysning på facebook, samtidigt som hon ringer mitt katthem för att se om det finns något att göra. Om ägaren inte hittades och prognosen var god så var han välkommen dit blev beskedet.

Missen lämnas smärtlindrad och i avvaktan på att en ägare ska fiskas fram. Nu tar matte hand om honom som kört på missen som är fruktansvärt ledsen för det som hänt. Han hade ingen chans att stanna eller väja för missen sprang rakt ut i vägen.

Sen blev det dags att skjutsa tillbaka den ovärderliga hjälpen hon hade av den tjejen som höll i katten på vägbanan.

Matte får under eftermiddagen sms från vettisen om att ägaren hittats via facebook och att han nu var med sin katt. Röntgen visade ingen bäckenfraktur och vidare undersökningar måste göras.

Det här kommer ju kosta en hel del pengar om prognosen är god och det finns något att göra för missen. Kanske Snuffefonden kan vara ett ställe att söka pengar från, jag vet att matte har tipsat missens ägare om det. Vet bara inte om han ser sina meddelanden på facebook.

Fatta vilket forum Facebook är ibland, chanserna kändes rätt små att få tag på ägaren. Tyvärr är det ju så att hittas ingen ägare så brukar sista åtgärden bli att missen får somna in även om det skulle kunna gå att operera.

I vilket fall så blev matte så glad när hon fick nyheten om ägaren, det gjorde hennes kväll.

Nu håller vi alla tassar vi har på att Biffy, som missen heter, fixar det här och att hans husse kan trolla fram nödvändiga medel.

Basco

1 kommentar:

Sambo och Roxy sa...

Även om det kan tyckas självklart är det hedervärt att den som körde på katten stannade kvar! Blir så glad att ägaren hittades!
Klart att veterinären ska kramas!!!
Snyggt jobbat allihopa!