Bascos Blogg

Bascos Blogg

måndag 2 september 2013

Drama....

precis när matte ska iväg till Öppet Hus så ser hon en liten gul sparvunge nedanför fågelstationen. Den kan inte flyga än och hoppar iväg när hon närmar sig. Försöker fånga in den men det går inget bra, får ut husse som hjälper till och så in i gäststugan för att kolla att den är ok. Kanske inte var den bästa lösningen men den hade garanterat blivit någons leksak eller middag annars. (Inte vår!) Husse googlade på ämnet och kom fram till att de ibland bor i håligheter i marken och att ungen efter kläckning tas om hand i 10 dagar tills den blir flygfärdig. Så vi satte ut den i skogen igen med bävan i halsen. När matte kommer hem igen på eftermiddagen, sitter den lilla sparvungen under skottkärran. En snabb räddningsaktion igen och det var i sista laget för två minuter senare kommer kattbrorsorna inspringande på tomten. Matte ringde upp viltjouren för att se om det fanns någon möjlighet att ta hand om ungen tills den blir flygfärdig, hon fick ett svar på att det är mammans jobb (så klart!) men efter rådande omständigheter....se till att kattägarna tar in sina katter, pust, lättare sagt än gjort! I vilket fall så släppte vi ut ungen igen på samma plats efter att kattungarna gått in. Idag har den inte synts till, kanske har den lärt sig att gömma sig bättre. Matte har gått runt på hela tomten för att se om hon kan se några spår av annat öde, men ingenting än så länge. Håller alla tummar och tassar på att den lille fixar det här.

Och så lite tråkiga nyheter, mammas och Taz husse kom förbi på katthemmet igår och berättade att det inte går så bra mellan missarna. Taz är en mycket social och pratglad individ som vill leka och hitta på upptåg medan mamma inte är det, han lurpassar på henne när hon går på toa osv, så om detta inte löser sig inom en snar framtid så måste nog Taz flytta. Det finns en plan som kanske kommer fungera alldeles utmärkt, och möjligen då tillsammans med hans gamla kattkompis från förra hemmet fast i ett nytt hem. Återkommer om det.

Nu till något helt annat. Såna här har jag storspaning på, har tom lyckats fånga ett par....fast jag är inte tillräckligt snabb för matte som hela tiden ska rädda dom gröna långbentingarna och skicka ut dom igen. Stööön! Jag vill ju leka med dom!

 
Ps, matte har varit hos en knotknäckare idag och mår redan bättre i rygg och nacke ds
 
Basco


1 kommentar:

Alice sa...

Oj vilken dramatik det har varit hos er! Hoppas fjäderkotlettungen klarade sig och att det ordnar sig för Taz. Skönt att matte mår bättre!
*nosbuffar*