Bascos Blogg

Bascos Blogg

onsdag 7 maj 2014

Slö, slapp och.....

...nej, faktiskt inte. Men min matte har haft fullt upp med annat än att assistera mig här. Det har varit mycket på jobbet och att ta hand om hus och tomt och så vi så klart, vi kommer ju först i omvårdnad och bloggen kommer nog rätt långt ner efter alla måsten. Men nu har hon vikt en stund att hjälpa mig skriva.
 
Dagligen händer det en massa och antecknar jag inte ner det så glöms det tyvärr bort. Men här kommer några stödpunkter för mitt minne!
 
Soya har fyllt 5 precis som jag och syskonen och Snöa är nu 2 år. Guu va tiden går fort!
 
Räddningsaktioner på möss och näbbmöss mm pågår dagligen, vissa lyckas matte fånga och sätta fria igen, andra har inte samma tur, tyvärr. Men jösses vad näbbmössen bits!
 
Den blåögda skönheten heter Safir och är omplacerad till Solans familj. Hon kallas Saffie och just precis nu var matte ute och räddade en liten mususling från hennes käftar.
 
Harissa har varit till vettisen för sin tand. Det blir till att bli lite mer tandlös för syrran den 2/6, det är hennes bettfel som tyvärr gör att det här måste åtgärdas.
 
Soya och Chili är lyckliga! Går fria på tomten (med övervakning så klart).
 
 
Soya lyckades ta sig in under förrådet och där tänkte han stanna, en massa nytt att upptäcka och där låg också flera av våra fd leksaker som numer Sippa och Frasse har att gagna sig över.
 
 
 
Matte och husse planterar utomhus och någonstans i sluttningen har hon sått frön till kattmynta. Får hoppas att det tar sig!
 
Det är inte bara hemma som missar söker sig till matte, häromdagen var det en röd skönhet som glad i hågen sprang fram till matte på hennes jobb. Det var inga problem för honom att följa med in och bli kollad efter tatuering som han hade och även en ägare registrerad på sig. Matte ringde upp och hans matte kom och hämtade, hon hade ingen aning om att han rörde sig så långt hemifrån. Han heter Rasmus!
 
 
När vädret är bra så latar vi oss faktisk. Sippa och Frasse värmer sig på stenarna.
 
 
Sorry för sen uppdatering!
 
Basco
 
 
 


1 kommentar:

Alice sa...

Jamarns vad mycket spinnande det händer hos er!
Grattisjam till Soya och Snöa i efterskott!
Tänk att ni har så många muslingar hos er... *slick om nosen*
*nosbuffar*