Bascos Blogg

Bascos Blogg

söndag 15 juni 2014

Grabbarna grus...

....finns inte här längre.......
deras ägare tyckte att vi försökte stjäla dem ifrån dem!
 
Suck och bedrövelse! Som en blixt från klar himmel kom beslutet förra veckan, plötsligt fick inte grabbarna ens vara ute, de fick inte hänga på vår tomt överhuvudtaget. Men hur tänker man, det går ju inte att styra över utekatters revir. Från dag 1, för snart ett år sedan, när de släppte ut killarna har de hängt på vår tomt. I ur och skur har de, trots sin sent installerade kattlucka föredragit att vara här.
 
 
 
Hur kan dessa sk ägare ha missat det. Vi har ju till och med talat om det för dem. I början försökte vi få grabbarna att gå hem, hoppades att de blivit inkallade under den värsta kölden, stormarna, snöfallen eller nätterna. Men känslan vi fick var att ägarna inte var intresserade, så vi slutade. Men hoppades så klart att de skulle lägga lite tid på katterna, lite engagemang mer än bara utfordring så de skulle tycka att hemmet var  bra, men icke! När något inte stått rätt till med någon av dem har jag gått dit med dem och förevisat, bara för att minuter senare vara utsläppta igen och tillbaka på vår tomt.
 
 
 
Vi blev bara mer och mer frustrerade över deras ointresse.
 
De fick antagligen vad de behövde här. Någon som såg dem, som tyckte om dem, som aktiverade dem och så klart även kelade med dem. Ibland smet de även in till oss.
 
Sippa och Frasse har vetat var de bott, det är ingen tvekan om den saken. I början satt de på vår altan och blickade hemåt, längtansfullt eller oroligt, för att inte missa när maten serverades. Men det kunde ta många timmar innan det blev aktuellt.
 
Vi trodde det skulle lösa sig med kattluckan så de kunde gå in och ut som de ville.
 
Det visade sig att Sippa fortfarande var trogen och gick hem stundtals, men Frasse gjorde det inte. Han kanske inte gillade stöket med barnen, vem vet.
 
 
 
När beskedet kom försökte vi nå ut till grannarna igen, försöka ha en dialog, ordna en lösning, men det kom ingen respons. Förmodligen hade de tröttnat på katterna och ville bara göra sig av med problemet, att skylla det på oss låg nära till hands.
 
 
 
De var heller inte intresserade av att vi skulle ta över dem. Istället sägs det att de numer bor i Hälsingland hos far- eller morföräldrar.
Förmodligen är deras kattsyn lika dålig och jag betvivlar att Sippa och Frasse har det bättre.
 
 
 
Vi har aldrig försökt stjäla deras katter, vi har sett dem som våra gäster. Supersociala, trevliga och roliga individer och vi saknar dem. Katterna sitter och spanar och Basco ropar men får ingen respons.
 
Matte
 
 
 


6 kommentarer:

Alice sa...

Åh vilka sorgliga nyheter om Grabbarna Grus! De förtjänar verkligen en bättre behandling! Man blir så jamararg varje gång man hör folk som skaffar katt och inte tänker till ordentligt innan och sen inte ger dem det hem varje katt förtjänar. Vi håller tassarna hårt för att de får det bättre i Hälsingland, om det nu är där dem är.
Självklart har ni inte försökt stjäla dem! Men det har varit tur för dem att de har haft er som grannar, man kan undra hur deras liv hade varit annars utan någon som brytt sig om dem. Så ni skall vara stolta över er insats och över vilka ni är, det är inte ni som har gjort något fel, tvärtom!
*nosbuffar*

monchichi72 sa...

jag har varit med om samma sak,det här kunde ha varit min berättelse.

första dagen min granne flyttade in här bredvid satt hennes kisse i mitt vardagsrum.både min leon(min hankatt)och jag försökte med alla medel att han inte skulle komma men vad gav det...han bara kom ändå.leon gav upp och blev kompis med han,jag gav upp för han var ju så go och blev typ aldrig insläppt hemma..grannen var sur på mig,jag var sur på henne och där satt tusse(grannens katt)och hade bestämt sig för att flytta in hos mig.jaha vad gör man?

jag vet ännu inte,just nu är han instängd hemma sen 3 veckor...snart släpps han ut igen,han går hem i en vecka och sen är samma rulle i gång igen.han är kompis med mina kissar,jag tycker mycket om honom och jag vågar inte fråga om jag får ta över honom,han vill ju bo här..när matte ropar ute på han springer han åt andra hållet,om jag går och pratar med nån eller att han ser mig ute springer han till mig..vilket dilemma va?
nästan lite fånigt med tanke på hur tydligt tusse har valt sitt hem men historien fortsätter..

kram på er alla från mig sari och skruttan och leon

Mimmi, Tarzan, Sessan sa...

Det är sorgligt hur en del behandlar sina katter då dom flyttat *hem* och sedan inte blir rätt behandlade :(
Man känner sig illa till mods, när man hör och läser hur olika sällskapsdjur blir illa behandlade, sådana s.k tvåbeningar ska INTE ha djur överhuvud taget!!!


Unknown sa...

Åååh vad ledsamt... :(
Hoppas de får ett bättre hem där de är nu iaf.

(Konstigt att inte ställa sig frågan vad man SJÄLV (inte) gör för att katterna ska trivas... Hur skulle man kunna "stjäla" en katts gunst? Den kan bara förtjänas.)

Sambo med matte sa...

Så okänsligt att flytta grabbarna, när de så tydligt visade var de hellre ville vara. Hoppas, hoppas att de får det bra i sitt nya hem!

Östgötakatterna sa...

Men hur kan man göra så? Så ledsamt och så sorgligt... där ser man att katten i vissa fall inte har någon större status :(
Nosbuff