Bascos Blogg

Bascos Blogg

fredag 21 augusti 2015

Länge sen sist....

och äntligen är det fredag.

Tvåbentingarna började jobba den här veckan just när solen och värmen kom på allvar. Förstår inte varför de inte kan vara hemma med oss mer nu när det är så fint väder. I vilket fall ska jag väl inte klaga, har fått vara ute på tomten massor i sommar. Lapat sol och vatten.

Vi har en större buske som blommar ordentligt och där samlas mängder med fjärilar. Matte säger att vi inte får jaga dem, men jag ligger i alla fall under busken ifall någon av dem råkar flyga förbi.


Det har varit så in i norden varmt vissa dagar och då har vi bara gått och lagt oss i skuggan. Det går ju inte att vara i solen. På kvällarna blir det ganska ruggigt, det är väldigt vilka temperaturväxlingar som sker. 

Annars mår vi bra. Lakrits har blivit en kelgris. Fortfarande avvaktande men när det gosas då GOSAS det. I veckan hörde matte hur hon kurrade och det gör hon varje gång det ska kelas. Hon är lite svår att få igång och leka. Blir oftast rätt sent på kvällen som hon är intresserad om hon överhuvudtaget är det. Sen röjer hon ganska bra runt 04-tiden på morgonen för sig själv.

Men ibland sätter hon klor och tänder i utvalda leksaker.Matte fortsätter att hjälpa till att fånga in katter. I början av veckan skulle en vacker svart bondkatt fångas in för det fanns ett avlivningshot mot honom, de hann inte ens rigga fällan klart förrän han dök upp och sen tog det väl 5 minuter så var han infångad. Dagen efter fångades en annan hankatt in i ett industriområde med skadat bakben, där var matte inte själv med men har hjälpt till att mata, ett område med ca 20 st missar som behöver komma in innan vintern. Det tar aldrig slut. 

Trevlig helg på er!

Basco

Inga kommentarer: