Bascos Blogg

Bascos Blogg

söndag 26 juli 2015

Alltid lär man sig något nytt


när matte var och matade i veckan, det var så himla dåligt väder så hon vågade inte ta bilen ända fram, tog hon en promenad till matstället. Först fick hon syn på en stor snigel med hus mitt i vägen. Hon bestämmde sig för att flytta på den stackaren annars skulle den nog ha krossats under ett däck. När hon gör det ser hon att det är ett hål under snigeln som lagt ca 15 ägg däri. Matte grävde ett säkrare hål för snigeln att ha sina bebbar i.


Och placerade snigeln ovanpå precis som det var, när hon kom åter var snigeln fortfarande kvar över hålet, dagen efter hade den täppt igen hålet. Det här var något nytt, har aldrig sett snigelägg.

Sen kom hon till ladan och möttes av 50-talet tackor som stirrade ut henne. Hon tog det lugnt för att de inte skulle bli rädda. En tacka kom fram för att bedöma, sen gick det bra att gå in i ladan. Dagen efter verkade de känna igen henne och kom fram för att hälsa, typ alla på en gång.
De nafsade i påsen för att se om det fanns något gottigt till dom.

Sen har vilda Matilda varit på besök. Hon gillar verkligen katter och är inte det minsta rädd men visar en underdånig hållning när hon kommer.Var rädd om er!

Basco


Inga kommentarer: