Bascos Blogg

Bascos Blogg

torsdag 9 juli 2015

Tråkjuli!

började bra med temperaturer höga som skjuttsingen. Men nu är vi inne i en väldigt grå del av sommaren...och blöt...hoppas den varmare delen av sommaren kommer tillbaka.

När det var så där hett gick fläktarna varma inne. Inte minst i Lakrits rum för där blev det jättevarmt, trots att fönstren var fördragna hela dagarna. Till slut byggde matte en ram till de mindre fönstren och nätade den på ena sidan och satte myggnät på andra för att kunna ha fönstren öppna åt henne. Problemet var ju bara att det var ju ingen rörelse ute heller, inga vindar eller så som kunde få cirkulationen att få ut varmluften. Hon var varm, inte flämtvarm men hade snabb andhämtning. Slutade med att matte blötte upp handdukar och la på alla möjliga och omöjliga platser så hon hade möjlighet att lägga sig på någon av dem. Sen sov hon hos henne för att ha koll. Fick sen tips om att frysa in petflaskor med vatten och placera runt henne om det skulle hända igen.


Hon gillar vårt höga klätterträd, där kan hon ligga och spana på allt som rör sig i skogsgläntan. Sen har det visat sig att hon fullkomligt älskar att bli kliad i öronen. Då kryper hon nästan ur pälsen.
Sötfia.

Det har blivit tillskott hos katterna som matte matar. En dag förra veckan fick han som bor där syn på fyra kattungar till en av honorna. En levde inte. De andra tre flyttade hon raskt på och de vet inte var hon tagit dem, så nu är det bara att avvakta tills de blir så pass stora att de börjar utforska. För in ska de, så fort som möjligt. Mamman håller sig i närheten av matplatsen och troligen är de inte långt därifrån och förmodligen under husgrunden och då går det i alla fall inte att nå dem.

Här ska det målas och husse har flyttat på vårt naturella klätterträd för att komma åt, men det gör inget, blev en helt ny baksida att utforska där 7/8 finns med på bild.


Arwen sitter bredvid bilden och lite lätt skeptisk.

Harissa tar det säkra före det osäkra. Klart en fjäderkotlett kommer dyka upp när hon låtsas vara en själv på fågelbordet.


Den här lilla parveln försökte matte få igång livsgnistan på men fick till slut skicka honom till svärmarhimlen tyvärr.


Avslutar med en skål full av röda gubbar. Lite sommarkänsla i alla fall.Tjena!


Inga kommentarer: