Bascos Blogg

Bascos Blogg

fredag 4 mars 2016

Till sommaren vågar hon nog...

för en liten kattfröken som heter Betty har flyttat in tvärs över gatan. Vi kan se när hon sitter i fönstren och tittar på oss och då och då när hon står på sin uppfart. För hon får gå ut, det har mest blivit korta stunder nu under vintern, men kan tänka mig att när värmen kommer så kommer vi få se mer av henne. Hon är jättekelig och har vågat sig in på vår tomt en gång. Då stod vi så här...

så nyfikna på vem hon är.


Sen måste jag promota den här supersköna, vägghängda liggplatsen.


Några tjejer tycker att under matbordet kan man ligga och spana


Sen fick matte träffa en liten "Dallevalp" som bara var 9 veckor. Jättesöt men lite reserverad.


Lakrits har fattat tycke för underbordetstolen

Här var en främmande gäst på väg över vår tomt. Har ingen aning om vem denne är


Känns jättebra att L tar sig friheten att ligga i soffan som oss andra.


Snart, säger matte att hon tänker cocona in sig med oss. Hon klarar snart inte av alla människor omkring sig som vars vett har farit iväg någonstans. Ett par exempel i närtid. Igår på hennes jobb får en kollega uppgifter om att en katt for illa, man hade gjort orosanmälan till Länsstyrelsen. Matte tyckte kollegan skulle upprätta en anmälan om djurplågeri och ringa LS för att se om de vidtagit åtgärder. De hade fått in anmälan och skulle kontrollera men någon dag var inte fastslagen. I mattes ögon verkade det som om katten var döende av svält, då ägaren som är vegetarian bara serverat barnmatsburkar till katten och ville få den att äta vegetariskt med. Den var bara skinn och ben och gick dåligt och var svag. Dessa uppgifter vidarebefodrades till LS som faktiskt åkte ut till adressen. Där har ägaren fått besked om att ta katten till veterinär. Slutet på denna story är inte känd och vi hoppas ju så klart att det inte var försent för denna katt. 
Sen kommer nästa dråpslag där en annan person som har en liten hund redan skaffar sig en till valp från någon form av puppymill utanför Stockholm. Tveksamheter hade väl uppstått på platsen men man gjorde ändå slag i saken. Den lilla valpen är tydligen vettskrämd och rädd. En frisk och välmående valp beter sig inte så. Och nu ska ägarna till den lilla valpen åka iväg till Thailand i två veckor, har förvisso skaffat sig hundvakt som bor i hemmet men va faan.....hur resonerar man. Det är ju jätteviktig tid att umgås med den lilla och framför allt om den inte verkar vara ok. Matte måste inhämta mer information gällande det här ärendet för att se vad som faktiskt försegick i valpfabriken. OCH tala förstånd med vissa individer..

Basco

2 kommentarer:

Djurfamiljen sa...

Usch, de ju olagligt att ge katter vegetarisk mat!! Den katten borde omhändertas och få flytta till någon som vet hur man tar hand om katter.

Även hundägaren lät ju inte så klockren.. Klart man inte åker på semester när man precis skaffat en valp. Även om den har hundvakt så behöver ju valpen ty sig till sin familj inte en hundvakt som den sen får skiljas i från. Hur tänker en del?!

Cirkus Boman sa...

Svår hjärnbrist verkar sprida sig:-(
Hoppas kisse klarade sig