Bascos Blogg

Bascos Blogg

torsdag 14 april 2011

Mycke info....

Matte började med att ringa vettisen i Farsta då hon undrade om det är ok att äta Metacam så länge och då vettisen skrivit ut för 14 dgr endast. Rådgjorde och beslutet blev att fortsätta tills vi fått tillbaka provsvaren från Bagis.

Sen gick mattes dag i djurens tecken både på gott och ont. Hon fick börja med att hämta en påkörd katt som påträffats. Den var inte id-märkt i örat så hon tog den till Bagis för att se om den var chippad. Negativt resultat tyvärr. RIP lilla vän.

Sen blev det till att hämta en jättesnäll lösspringande blandras av trolig mastiff/kamphund som inte såg så väldans välnärd ut, slutade med att han omhändertogs enligt Djurskyddslagens 32§ och en anmälan lagen om tillsyn av katter och hundar.

När matte kom hem från jobbet ringde vettisen från Bagis och berättade att provsvaren kommit. Summasumarum är att FIP inte är uteslutet men mindre troligt. Rådet var att åtgärda tänderna för att sen se om proteinvärdena sänkts för att kunna ge en bättre diagnos.

Hade ju hoppats på lite mer vägledning än så här. Nu står matte och husse i ett dilemma, jag mår hur bra som helst (lite för bra t.o.m) på medicinen. Åtgärda tänderna med allt vad det innebär, dvs vetbesök, op mm, hur kommer jag och min kropp reagera på det?

Finns lite att fundera på just nu för oss alla.

Basco

7 kommentarer:

Anonym sa...

Attans knepigt det där. Vi har inte heller några bra råd att komma med. Men vi håller tassarna och tänker på dig kompis.

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Hm jag gillar inte heller oraka svar :(
Som du skriver så är det inte lätt att veta vilket som är bäst att göra ?!
Men det är klart att du kan väl inte gå på Metacam i all evinnerlig tid ?
Åh problemet med tänderna lär väl kvarstå ?
Men som du jamar så kan man ju inte veta hur du reagerar på ytterligare en op heller ?!
Vet inte vad jag ska jama om det hela *kliar mig i huvvet*
Du o familjen får nog fundera lite o väga för emot nackdelar :)

NoOne sa...

Naw..R.I.P lilltass som blev påkörd!
Goo Basco vi håller tummar tassar & tår för dig ska du veta/ NosPûss

Mjsst..Matte hälsar att du är ♥-ligt välkommen när som & vi bloggar ju sporadiskt av hälsoskäl bla!

Kattson sa...

Det är svårt när man inte får några direkta besked. Men faktum är ju att Metacam kan påverka tarmarna så det är inte precis nåt godis att fortsätta med. Om jag vore i era kläder skulle jag nog i alla fall satsa på att få tänderna åtgärdade. Men ni känner ju Basco, det gör tyvärr inte jag.

Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan sa...

Mjausan, så besvärligt det där är då.
Vi har inte heller ngt bra svar.
Hoppas du får ngt bra svar från ngn som kan det där.
Tassekram på dig du fina kompis
Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

Findus, Isak och Rasmus sa...

Mycket att fundera på angående vettisens besked. Det låter ju så lätt och enkelt att fixa tansingen, men med tanke på vad som utspelades förra gången så är det klart att man vill tänka igenom det hela lite. Svårt. Kurr och burr.

Gunilla och Frasse sa...

När jag var osäker med Frasse så började jag med att minska Metacamdosen successivt tills den blev noll. Sedan såg jag hur han mådde då och avvaktade med vettisbesök. Det visade sig att mycket av problemen berodde på vettis-skräck.
Det är ju inte säkert att tanden ger så stora problem. Om Basco mår bra nu så är det ju faktiskt möjligt att han fortsätter göra det!
Om du vill så hör gärna av dig till mig på gunilla.hedenby@allas.aller.se.
Kramar och tassklappar