Bascos Blogg

Bascos Blogg

onsdag 14 september 2011

Hon är snäll vår vettis....

hon till och med ringde matte i söndags för att höra hur Sambal mådde efter op. Vi blev mäkta förvånade, trodde inte att vettisar jobbade på söndagar om de inte var i tjänst på något akutsjukhus. Matte passade på att boka in en op tid till Harissa i nästa månad, så man får det här överstökat. Sambal då, ja, får sin meducin varje morgon och a/d som han slukar snabbt, hinner ju knappt försöka stjäla från honom. Tandköttet börjar få den färg den ska ha och matte kollar hans sår i munnen så de inte blir infekterade. Har till och med småborstat hans övriga tänder och det gick ganska bra.

Soyas knöl under hakan upplevs som lite mindre, han ska gå på antibiotikan i 10 dgr och samtidigt ska han tvättas med ett specialschampoo under hakan som ska verka i 10 minuter innan det ska sköljas bort ordentligt. Då stänger matte in sig på toan med honom och gosar för fullt i alla dom där minuterna, dels för att han inte ska klia sig där men också för att inte göra upplevelsen så negativ. Kan säga att han njuter när det tvättas bort, det hör till och med jag fast jag är bakom den stängda dörren, det är kurr med stort K. Såklart kan jag inte låta bli att försöka ta mig in när de är där, inga stängda dörrar i mitt hem inte. Sånt tolereras inte.....

Han är en stor kille ska ni veta. Och STARK.... hela 7 kg vägde han. Nu får dom skärpa sig med hans matintag, för det här är lite i störta laget. Det jobbiga är ju att han inte leker som oss andra och dom försöker aktivera honom på alla sätt de kan tänka sig. Vill ju inte att han ska drabbas av några sjukdomar relaterade till sin vikt.

Husse är bortrest till Dublin och kommer hem i morgon eftermiddag. Det blir ju lite tråkigt när det bara är matte hemma, jag menar man får ju dubbelt med gos annars, men det funkar, bäst är ju såklart när bägge är här.

Matte var och kollade om hon kunde lasra sina synfel och fick ett positivt besked igår, så nu återstår bara att boka in en tid. Sen var hon även till sin tandvettis i förra veckan och där blev hon friskförklarad. Ingen diagnos Kronisk gingivit som på oss inte.

Jaha, försökte få en mumsbit av en jättespindel som kröp omkring på väggen ute på balkongen igår. Men matte ville annorlunda. Numer kryper den omkring 5 trappor ner i ett buskage. Vi lär nog ses igen misstänker jag.

Annars då, jo, det blåser som bara den på balkongen, några av oss njuter av det, andra absolut INTE. Och så det där regnet som envisas med att fylla balkonggolvet. Tacka vet jag snö, det kan man i alla fall leka i. Så, vädergudarna där uppe, lite luftigt och vitt på marken istället för det blöta står på min önskelista.

Tack så mycket för alla kryapåsig hälsningar till oss, matte är lite dålig på att svara när ni gjort ett inlägg. Men hon läser dom garanterat.

Sen vill vi ju så klart att Tanja ska må bättre och bli frisk. Det räcker med tråkigheter i Wikkis familj nu.

Ha en bra onsdag allihop. Förresten är jag bjuden på fest i morgon. Sessan fyller 6 och det är ju något som måste firas.

Basco

5 kommentarer:

Findus, Isak och Rasmus sa...

Gulligt av vettisen att följa upp med ett telefonsamtal. Snart har ni fixat tänderna allihop. Bra att Soyas knöl minskar. Det är inte så lätt att sitta i lugn och ro någonstans när man har flera katter, påstår matte. Vad hon nu menar med det? Så toan är enda alternativet ibland. :) Kurr och burr.

Nea theCat sa...

Injamar med Stationskatterna ovan. Jättefint att ringa och höra hur det är.

Nosgos

Dui och Deco sa...

Vilken toppenvettis! Skönt att det går åt rätt håll. Vi ses hos Sessan och gänget! nosbuff

Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan sa...

Mjau så trevlig vettis ni har som ringde själv till er och hörde sig för hur ni alla mår, *Tassarna upp* För sådan vettis!
Det ska bli jamars trevligt att ses i morgon på min 6 årsdag, Basko, kul att du/ni kommer.

Tass Tass /Sessan med kompisar här hemma

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Jamar som Stationskatteran att det var jättegulligt av er vette att ringa på en söndag för att höra hur det var.
Låter bra att Soyas knöl krymper , fast att sitta med schampo på hakan i 10-minuter för att det ska gå bort , det verkar strängt !