Bascos Blogg

Bascos Blogg

torsdag 29 december 2011

Först blev matte lessen....sen blev hon jätteglad.....

Matte ringde till Roslagstull för att kolla hur det gått för hackspetten. Hon blev ledsen att höra att de hade måst låta fågeln somna in, den hade för stora skador på vingarna såg de på röntgen och skulle inte kunna flyga. Då hade den blivit ett lätt byte för något rovdjur. Stackars liten. vila i frid lilla hackspetten.

Lite låg av ovanstående nyheter fick matte plötsligt ett telefonsamtal. Hennes rop om omplacering på vår grannes kanin Mimmi, gav resultat. På lördag skjutsar matte Mimmi till Handen, där (häng med nu) ordförande i Sthlms katthems sjukgymnasts kollega är villig att ta sig an henne. Jippi! OCH möjlighet till att bli en utekanin till våren. Kan det bli bättre?!

Den senaste tiden har matte fått lära sig en massa nyttigheter. Var man får tag på en som kan ta ner en katt från ett träd. Hur man tar hand om en skadad fågel och så framför allt hur man blir av med lukten av kattkiss som hamnat på ens jacka. Ja, Christamas Eve från julafton kissade i mattes famn. Matte började leta på google och fann några riktigt bra tips. Hon tvättade utvalda delar av jackan i vatten och ättika och sen strödde hon över bakpulver, det hjälper tydligen att få bort äggviteämnena från kattkisset, lukten är borta och lite bakpulver sitter kvar, men det är för att matte inte haft tid att rengjöra jackan ordentligt. Det har varit lärorika dagar, men det är lite av mattes måtto också, man ska lära sig något nytt varje dag, det är berikande.

Sen vill hon hälsa följande. Tack Lena! för hjälpen med Christams Eve och att du tipsade rätt person ang kaninen. Du är bäst! Njut av din semester så ses vi snart:)

Det var det det.
Ha en bra kväll

Basco

4 kommentarer:

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Synd på den Hackiga spetten att den var för skadad för att kunna räddas :(
Tjo ho för kaninen som kommer att få ett nytt hem !!
Bra med Google (ibland) om man vill veta nåt :)
Min mattes motto är oxå att man ska lära sig nått nytt varje dag !!

Anonym sa...

:-) //Lena (from sunny Barcelona)

Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan sa...

Så synd på hackspetten.

Vi har glömt att jama att Mimmi fyller år på nyårsafton, så då blir det nyårs supé för alla katter på våran blogg, så jamars välkommen.
Vi håller på att bjuda in så många katter vi kan, så vi hoppas att alla kan komma då.

Tass tass

Wikki sa...

Basco, vad stolt du måste vara över din duktiga och tappra matte! ♥ Tänk vad världen skulle se annorlunda ut om alla var som hon!? TassKram Wikki