Bascos Blogg

Bascos Blogg

torsdag 3 maj 2012

Lite glad och ganska ledsen...

Glad för att Soya fyllt år, han är numer lika gammal som jag, dvs 3 härliga år. Sen kom matte hem och berättade att den lilla fågelungen nu blivit middag till en kringströvande katt som hänger omkring på hennes jobb. I förrgår tog hon den här bilden på mamman eller pappan och lilla ungen som gömde sig strax bredvid.
I morse när hon kom till jobbet ser hon hur den vuxna fågeln inte sitter i boet utan på bjälken strax intill, ingen unge syntes i boet och när matte kom närmare såg hon en massa fjädrar på backen. Hon klättrade upp till boet som var tomt. Spåren nedanför avslöjar att det har varit en ojämn kamp och hon hoppas bara att den lilla slapp lida. Så tråkigt på ett nytt litet liv som precis börjat och som så snabbt fick ett slut. Hon känner sig faktiskt väldigt ledsen för den lillas skull och det var inte alls roligt att jobba idag. Jag kan bara jama med även om det troligen är en kattfrände som gjort detta. Å andra sidan behövde den väl också äta. Varför kan man inte överleva på luft och vatten. Då skulle så många individer slippa sätta livet till för att en annan ska överleva.


Vila i frid lilla ringduveunge

Basco


3 kommentarer:

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Kul att din Soya nu är lika "gammal" som dig Basco :)
Men som du jamar , ledsamt att den stackars duvungen strök med :(

mimmi chicko. tarzan sessan sa...

stackars lilla fågel :(. hoppas den har det bra i sin fågelhimmel. mjau. tass tass. vi jamar denna gång från våran "ajfån".

Nea theCat sa...

Hoppsan så kan det gå.. rovdjur är vi som jamat. Naturen är grym och vi spelar ju enligt naturens lag.

Grattis till Soya.

Nosgos