Bascos Blogg

Bascos Blogg

tisdag 26 februari 2013

A bit of update....

kolla, jag kan engelskatt....

För mamma går det framåt, hon fick Metacam vid förra vettisbesöket och det har blivit bättre i alla fall. Husse lyckades inte ta något kissprov på henne och fick därför åka in med henne igen igår, matte skjutsade dit dem. De kollade med ultraljud och såg inga stenar, sen stack de en nål rätt in i hennes urinblåsa med hjälp av ultraljudet och kunde ta ut ett prov som har skickats på analys. Resultatet är att det finns lite bakterier där som kommer analyseras ännu mer och det resultatet ska komma på fredag. Masala var så duktig vid besöket, inga konstigheter trots att hon var tvungen ligga på rygg vid provtagningen.

För monster verkar det lösa sig, såg att hon faktiskt skulle få ett hem idag hos någon bekants bekant. Så det löser sig också.

Matte ska ut på räddningsförsök i morgon, hon har fått nys om en katt som lever i en håla och gjort så sedan förra sommaren, den har fått mat varje dag, men nu är det dags att komma in. Ett försök gjordes igår, men han är smart, gick in, käkade och knallade ut utan att fällan gick igen. Så nu har matte lånat en annan fälla av Stockholms katthem som hon ska ta dit i morgon och kanske, kanske går han in. Hoppas det, för jag tror inte att han tycker det är så värst kul att vara ute och ensam.
Så mer "update" kommer på det.

Snart är vi nog 9 st här hemma. Solan tillbringar mer och mer tid här. Han sitter snällt och väntar när matte kommer hem, vill kelas och komma in och hälsa. Han får komma in i hallen till nätet men inte längre. Sen hänger han på altanen. Han är nog rätt ensam också och vill ha sällskap.

Sambal är piggare och gladare, leker och är med mycket mer nu. Dumma matte skulle ju köpa T/D till honom men råkade ta varianten hundmat, det såg hon inte förrän hon hällde upp det i hans skål och tänkte oj, har dom gjort om kulorna, så stora.....han käkade på, sen insåg hon att det var fel. Hon fick åka och byta ut den idag, så nu är allt som det ska.

Ha det

Basco

3 kommentarer:

Unknown sa...

Oj vad det händer saker hos er. Vi håller tassarna för att mamma blir helt bra.

Dui och Deco sa...

Hoppas att det går bra för matte att få in missen som är ute! Bor inte Solan i närheten? Tänk vad många ni är, är häftigt att ni kan samsas.Nosbuff

Anonym sa...

Hoppas verkligen den där killen går i fällan. Vi håller tummarna!

Lena