Bascos Blogg

Bascos Blogg

söndag 24 november 2013

Basco är inlagd...

på Södra Djursjukhuset idag.

Vi vet inte riktigt vad som är med honom men det började i torsdags/fredags, när jag klev upp tidigt på morgonen ville han inte äta, strax därefter spydde han mängder. Ville heller inte äta när husse klev upp några timmar senare. Husse kom hem vid 14 och då åt Basco med god aptit och lite till under kvällen, sen blev det samma visa igen lördag morgon, matvägran och spya. Åkte då till Bagis och handlade a/d, då hade husse ringt till södra som rådde oss att komma in med honom redan då. Jag kom hem och då hade husse kokat torsk till honom som han åt med lite a/d på sidan av egen maskin. Verkade något piggare varför vi avvaktade och trodde att vi kanske lyckats bryta den onda cirkeln.

Kurar ihop sig med Chili och söker tröst


Han har sedan under gårdagkvällen inte velat äta av sig själv. A/d på spruta liksom vatten, sen har han bara legat där, apatisk. Dock ingen feber i alla fall. I morse vid 04 fick han återigen lite mat på spruta och vatten, satte honom på toaletten och han kissade. Men ingen respons på att piggna till, då var det dags att åka.

Hos vettisen

Vi var först in, dock fick vettisen annat att göra i ett akut fall så viss väntetid blev det. Hon kände och klämde på finaste Basco som var så snäll. Och där fanns en hel del avföring i magen, han kände sig mkt obekväm. Uttorkad var han också och hon tyckte han skulle få vara kvar för att vätskas upp, beroende på hur han svarar på det så kommer de se till att tarmen töms. Det röntgades också och på bilderna kunde man se att han hade en massa avföring men ingen direkt förstoppning. Ingen feber.På fråga varför ev förstoppning fanns det ju så klart flera alternativ. Jag vill inte spekulera, vi får se vad proverna säger. Ingen annan här hemma visar några symtom på att insjukna så det måste vara något med Basco, jag hoppas bara att det inte är något allvarligt och att det går att behandla. Så nu sitter vi här i ovisshet och är mycket oroliga så klart, vi vill ju ha hem vår pälsboll snarast.

Sen läser man om Imma och tårarna bara flödar. Ännu en bloggkatt som fått möta skaparkatten. Är väl rätt känslig just nu och vill inte tänka värsta tänkbara scenariot. Men det hjälps inte.

Vila i frid Imma.

Bascos matte

7 kommentarer:

Sambo o Roxy sa...

Håller naturligtvis tummar och tassar att det är en tillfällig svacka. Tasskram och nospuss till dig lille Basco

Anonym sa...

Hoppas han mår bättre redan nu. Håller tummarna för att det är nåt snabbt övergående!
/Lena

Wikki sa...

Häng kvar, Basco! Vi spinner för dig i massor! NosPuss Wikki

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Håller tassar , tummar och tår i kors här , för att Basco ska piggna till !
Katten som bodde här innan mig , blev inlagd med liknande symptom + början på bukhinne inflammation när han var ca 4 år gammal. Han tillfrisknade efter ett par dagar på djursjukhuset och blev 17 1/2 år gammal :)
Nosbuffar o Tassklappar

Findus, Isak och Rasmus sa...

Vi håller tassar och tummar för dig, Basco! Hoppas att du snart är hemma, frisk och kry. Kurr och burr.

Anonym sa...

Håll ut och bli frisk! Tänker på dig, coole Basco! Xantippa

Dui och Deco sa...

Vi håller tassar och tummar här också.Nosdbuffar