Bascos Blogg

Bascos Blogg

fredag 19 juni 2015

Glad miss-sommar i regnet

trist väder idag. Lite uppdateringar har jag dock. 

Matte och följeslagare lyckades fånga in kattfamiljen, det var hög puls på dem bägge. Mammakatt är en tamkatt och hon kom ut när dom anlände, som att säga, "Kommer maten nu?! Fram med fällan fort som attan för att ta henne, men tror ni något går som det ska? Nope!

Istället kommer alla ungar ut. Snabbt fram med snällare variant av infångningsutrustning. Två ungar klev in i buren, en tredje på locket och den fjärde stod utanför. De chansade och fick in 3 av 4 då. Liksom hällde in den tredje ungen.Riskabelt nog var det den fjärde ungen, den blygare av dem som var kvar utanför, den studsade in till mamma och oron var stor att den inte skulle komma tillbaka. Matte gick och lämnade ungarna i bilen så de inte skulle bli nedkylda. När hon kommer tillbaka har mammakatt och unge setts vara på väg ut igen. Denna gång satte de upp fällan och väntade. 

Strax därefter kom de, ungen modigare med mamma med sig och kliver till slut in. Mamma som är ganska undrande över konstruktionen över och bredvid fällan (så hon inte skulle kunna smita) är lite osäker, men går till slut in. Det tog en evighet innan hela hon var inne men sen släpptes fällan manuellt ned av tvåbentingarna. Supersnabba vände både mamman och ungen, men försent.


Sen tog ett jättebra jourhem emot. Mammakatt kunde redan då matas med handen. De kommer få det jättebra där de är. Och så klart ska Vendela, som mammakatt nu heter, kollas om hon är märkt och har en ägare. Efterlysningslappar ska upp mm.


Matte opererade sitt knä igår och är inte så mobil av sig just nu. Men förhoppningsvis blir hon bättre snart. Annars är det som vanligt, vi får våra utsläpp på tomten men såna här dagar vill man inte riktigt vara där, det är så blött.

Ha det gott

Basco

1 kommentar:

Alice sa...

Vilka härliga nyheter att både mammakatt Vendela och hennes ungar är inne i värmen nu! *kurrar*
Vi önskar er en fortsatt härlig missommar!
*nosbuffar*