Bascos Blogg

Bascos Blogg

måndag 8 juni 2015

Mammakatt är inne!

Äntligen! 

Matte har varit så orolig att mammakatt inte skulle dyka upp eller låta sig fångas in. Hon tog tydligen en mus igår och var inte intresserad av maten som mataren hade ställt ut till henne. Fällan riggades tidigt i morse och hon gick in men lyckades väl inte med att trampa på rätt ställe. Matte åkte dit efter jobbet 05 i morse och hjälpte till lite. Doft av tonfisk måste ha gjort att hon gjorde ett nytt försök för 10 minuter senare blir matte uppringd att hon gått i fällan. Det var bara att åka tillbaka, hämta upp mammakatt och åka till katthemmet där hennes ungar väntade. DE var i alla fall jätteglada att se henne. HON var nog inte riktigt medveten först om att de var där för hon var ganska stressad och började klättra på gallret till buren. Men till slut kom hon ned på golvet och började slicka på sina små. LYCKA!


och hon var inte ensam mammakatt där, det fanns många fler med sina små bebbar. Det hängdes upp filtar så hon inte skulle vara så stressad av att se de andra katterna i karantän. Ungarna apade efter henne direkt och började klättra även de på gallret.
Sen fick matte sina efterlängtade sömntimmar. Vi fick gå ut en sväng innan hon åkte tillbaka med fälla, transportburar och håv. Nä, nog dags för matte att skaffa en egen fälla så blir det lite enklare för henne att jobba med det här.

Nu börjar resan mot ett bättre liv och en tryggare tillvaro för dessa missar. Mammakatt har från en tidigare kull några gossar kvar på platsen. De kommer också fångas in tids nog. 

Basco

1 kommentar:

Hjulia huller om buller sa...

Jättehärliga nyheter.
Nu är familjen samlad igen och troligen är de lika glada allihop!
Både Mamma och hennes bäbbar :)

Nosgos