Bascos Blogg

Bascos Blogg

söndag 21 oktober 2012

Hej vänner!

I´ve added a translationthing on the right side of the blog. I´ll hope it works at it should.

Nu har matte återvänt från de förkyldas boning. Uj, vilken hosta hon haft. Det bästa är ju att hon varit hemma hela veckan, med oss:) Nu känns det så länge sen, jag lever ju i nuet, men för saken skull kan jag ju inte bara hoppa över så där hela 2 veckor. Jo, plötsligt stod det två packade resväskor i hallen, lite oroliga blev vi. Chili bestämde sig för att ha stenkoll och la sig på husses väska i timmar men inte hjälpte det, de försvann väldigt tidigt på söndagsmorgonen. Dom laddade ju i och för sig upp med en massa käk när dom åkte men ändå.....Några timmar senare så dyker våran favorit kattvakt upp och här bodde han hela veckan. Vi har varit så snälla så, Chili har inte en endaste gång försökt bryta sig ut genom nätet och vilja gå på promenad. Inga problem blev slutresultatet från kattvakten. Nä, det är klart, matte och husse kan man ju manipulera, det går ju inte med någon som bara stannar i en vecka:)

Av förklarliga skäl så finns det ju inte så många bilder av oss från den veckan på oss men desto fler från matte och husses resa.

De bodde på ett 5-stjärnigt hotell någon mil utanför Alanya, Turkiet. Utopia World hette hotellet, det var stort, jättestort och låg uppe på en höjd. De fick ett rum med havsutsikt på självaste hotellet. All inclusive.

Utsikt från lobbyplan


Utsikt från hotellrum
 
På andra sidan akvarierna badar folk i poolen....

En alldeles egen strand med hiss!!!

raftingbana...


pool

barnpool

utsiktspool

En av dagarna var det jättedåligt väder, det öste ner regn och åskar kom på besök. Då tog dom en helkroppsskrubb och massage....

 

Inomhuspool

Utsikt över 3:e stora poolen och lite taggiga växter

Alanya borta i horisonten

Utsiktspoolen igen


Det var inte bara missar de stötte på, även den här långbentingen, en bönsyrsa tror jag det är... 
Till och med sista dagen, i väntan på transport till flygplatsen förgyllde katterna deras dag, här en snygg flicka som uppenbarligen hade ungar någonstans men inga som matte eller husse träffat på....
 
 
Redan första middagen uppenbarade sig en krabat (katt) bredvid deras bord, han hade de ledsnaste ögon matte någonsin sett. Där började det. Klart han fick mat, vem kunde motstå honom. Snart dök det upp ytterligare katter, dom verkade bestämt veta om att de inte fick vara inne på självaste hotellet men gick gärna runt borden. Eller utanför...
Operation matning startade.
 
 
Nu började matte och husse spana efter fler. Strax upptäckte man en familj med två bebbar som låg precis intill promenadstråket ner till raftingbanan!?

 
Här ligger nog deras pappa med den ena av småttingarna.

 
Vakar över de små....

 
Tryggt!

 
Såklart ska mammakatt vara med på bild också.

 
Närbild på liten

 
Snygga ben:)

 
Nästa liten...

Sötnos!

 
En gentleman i allra högsta grad. De vuxna lät ungarna äta först, sen tog de vad som blev över.
 
Det tog ett par dagar innan matte och husse spottade nästa familj och det var när de var på väg ner mot poolen.....
En mamma med fem! ungar att försörja. Ingen hjälp hade hon alls. Men hade hittat ett bra ställe för ungarnas skydd och det var bakom trappen ni ser i bild. Hon var verkligen mån att ungarna fick äta sig mätta först innan hon tog någon mumsbit. Dom här ungarna var några veckor mindre än de ovanför och lite rörigt blev det att få dom på bild, dom var överallt!!!
 

  
 


 
 
Mätta och belåtna.
Och när missarna var mätta då var matte och husse nöjda. Skönt var att se att många andra boende på hotellet kom med mat och personalen la inga fingrar emellan. Så under denna vecka fick dom rejält med mat både frukost, lunch och middag. Snart var det svårt för matte att välja ut mat till egen mage för hon gick bara och tänkte på vad missarna kunde äta och som kunde smugglas ut. Och vilken buffé sen.....bara desserterna var ca 30 till antalet vid varje tillfälle.
 
 
Men det var en....som fick mattes hjärta och dunka lite extra, han kändes så himla ensam, en liten kille som inte verkade ha sin familj omkring sig längre. Hungrig var han också, vassa små tänder som rev och slet i maten och han pratade medan han åt. Sen skulle han promt ta en lur i mattes knä. Ber om ursäkt för dåliga bilder..
 
 
Denna lilla kille stötte matte på bara vid två tillfällen, hon ville bara kidnappa honom därifrån. Hur mysig som helst. Hon hade suttit med honom i knät en lång stund och när det till slut var dags att gå hade hon tagit ner honom på marken, det tog 2 sekunder för honom att vara uppe i hennes knä igen. Lagt sig till rätta och nästan somnat om. Dessutom var han uppe och pussade på mattes näsa. Matte grät när hon lämnde honom och såg honom för sista gången.
 
Ja, mina vänner, det var den resan. Skönt att ha dem tillbaka.
På återhörande.
 
Basco

3 kommentarer:

Dui och Deco sa...

Det som är bra med kattvakt är att det brukar bli extra gottisar och sådär! Matte och husse verkar ha haft det bra på resan men visst skär det i hjärtat när man ser alla missar..Nosbuff

Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan sa...

MEN kära matte och husse, så fina bilder ni tagit på dom stackrs katterna. Tycker så synd om katter utomlands när ingen verkar bry sig på en del platser :(
Förstår at matte ville kidnappa den missen som hela tiden hoppade upp i knät.
Stackars misse.
Många tasskramar

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Jisses vilket lyxhotell , det är annat än dom vandrarhem som min matte och hennes kompis brukar bo på :D
Sååå många katter det var där och vilken tur att det var många hotellgäster som matade dom :)