Bascos Blogg

Bascos Blogg

lördag 27 oktober 2012

Surprise....

Det kom en överaskning som snabbare än kvickt försvann in i ett av rummen, hann bara se en transportbur med filt över sig......fattade inkentingken. Har nu fått kika in i det där rummet men fick bara fräs till svar, förnärmad känner jag mig faktiskt. Men såg en liiiiten, ursöt, vit liten tjej med stora gula ögon som tittade tillbaka. Det här var i torsdags, sen dess har det rännts in och ut från det där rummet som vi inte längre får gå in i. Jag har tagit på mig ansvaret som förste vakt, ifall man beviljas inträde. Min nyfikenhet är enorm, tja, inte bara min, vi är några stycken som sitter posto utanför.

 
 Nu har matte också förklarat vad det är som händer. Så här är det.


Kattkommando Syd hade på facebook lagt ut ett nödrop på ett akut ärende där en liten tjej född april/maj 2012 som hette Estelle behövde komma till ett nytt hem. Hennes ägare orkade inte med henne, han var för gammal. Matte kände att den lilla tjejen skulle kunna bli en bra lekkompis till Cinna som har mkt bus i sig och erbjöd sig att ta Estelle. Ungefär samtidigt är det en annan från KKS som nödropar om en vit liten tjej som hittats ute på gatan. Uppmärksamma läsare tyckte sig se likheter mellan Estelle och den lilla vita och det visade sig stämma. Mannen hade helt enkelt inte haft tid att vänta på att KKS ordnat nytt hem utan hade släppte ut henne vind för våg på Kristianstads gator. Hur länge hon gått där är oklart med ett eller några dygn är ett faktum. Upphittaren från KKS ringde upp mannen och fick följande besked. Estelle är en sommarkatt som hans barnbarn tagit hand om i somras, när de for hem till USA, fick han ta över henne. Men hon blev för jobbig och bet honom i hälarna, han orkade inte helt enkelt pga sin ålder. Sen drog han en vals om hur hon hade hamnat på gatan. Men den historien är en så dålig efterkonstruktion så det är löjligt.

I vilket fall som helst, nu var Estelle hemma hos underbara Lena från KKS som satte henne i "karantän". Hon fick besked om att matte skulle ta hand om Estelle. Matte hade en önskan och det var att ev öronskabb skulle åtgärdas innan hon kom till oss. Transportförfrågan las ut på facebook. Där kommer Sambo och Roxys matte in med en hjälteinsats. Hon var i Malmö och kunde tänka sig byta till djurvagn på tåget på hennes hemresa till Stockholm under torsdagen. Bokat!

Estelle behandlades med Stronghold i måndags och blev dålig. Hon spydde och tappade till slut matlusten och fick stödmatas. Oklart om strongholden gjorde det eller att hon fått i sig något när hon dumpades på gatan. Lena var orolig om Estelle skulle klara transporten, men efter ett snabbt veterinärbesök på onsdagen, där E fick lite medikamenter gjorde att hon piggnade på sig. Hon kördes under torsdagsmorgonen till Hässleholm där Sambo o Roxys matte skulle ta över. Det var nervösa timmar där på morgonen. Skulle hon komma eller inte. Matte hade jobbat natt och sov bara 3 timmar för ifall E skulle komma så måste ju rummet hon skulle vara i städas och steriliseras. Så fick hon besked att E satt på tåget. Agneta, Sambo o Roxys matte, gav matte flera uppdateringar under tågfärden och allt gick bara bra. Så strax efter lunch i torsdags mötte matte upp Agneta på T-centralen. En liten, nyfiken och pigg, vit, supersöt liten sak tittade fram bakom gallret till transportburen. Hon la sig bekvämt tillbaka i buren under bilresan hem.

När hon väl kommit in i hennes "karantän" här hemma började rummet utforskas. Matte var ganska trött vid det laget och lade sig på bäddsoffan och bara studerade E. Hon började med att gå på lådan och kissa. Jättebra! Både att hon kopplar lådan och att hon kan slappna av så mycket att gå på toa. Sen var det dags för lite mat. Lena hade skickat med i/d på burk som E hade ätit av på morgonen men nu var hon inte alls intresserad. Inte heller av torrfodret som var framme. Så matte gav henne lite a/d som svaldes ner med belåtenhet. Hon fick även lite medicin. E var ganska pigg, utforskade allt vad rummet innehöll. Husse kom hem och gjorde hennes bekantskap också. Sen ville hon leka, med vippa, bollar o dyl en stund.

Under kvällen går hon på lådan och sprutlackar den stackarn. Strax därefter spyr hon hejdlöst. Ingen bra start kände matte och bestämde sig för att vätska upp henne hos veterinären på fredagen. Matte sov inne hos E på bäddsoffan. E hade gått och lagt sig på annat håll. Under nattens timmar vaknar matte av att E har lagt sig vid hennes fötter på bäddsoffan, några timmar senare vaknar hon av att E lagt sig högre upp och till slut vaknar hon av att E lägger sig på hennes bröst för att sova. Mystjej.

Matte ringer vet och får en tid vid lunchtid under fredagen. E är ganska låg, vill inte äta. Så det blir vatten och lite a/d på spruta för att få i henne någonting liksom lite av medicinen som kom med henne. Hos vet tycker de att hon är uttorkad. De kollar hennes öron som är rena från skabb, lyssnar på hjärtat som låter jättebra och får rådet att sluta ge henne medicinen hon fått med sig. I stället skulle hon vätskas upp, få en pasta som innehöll alla näringsämnen, äta Pepcid mot magen och så lite andra goda bakterier. Det var inte kul att vätskas upp tyckte E, hon protesterade högljutt. Något matte märkt är att E kan vara ganska bestämd när hon beslutat sig för någonting. Då säger hon till direkt. En egenskap som redan gör sig gällande.

Väl hemma började matte direkt med den nya medicineringen, en egen vätskeersättning skulle kokas upp också och ges flera gånger per dag i små doser. Det var inga problem alls med att ge henne medicinen. Hon har inte spytt något mer och husse har fått fortsätta behandlingen under fredagskvällen. När matte vaknade i morse gick hon in och tittade till E. Där sover husse på bäddsoffan med E liggande på hans bröst. När matte kom in i rummet gick E direkt fram till matskålen och åt en del torrfoder också. Matte somnade gott därefter. I morse likadant, hon har ätit från torrfodret och fått all medicin. Hon är mycket piggare nu.

Estelle får fortsätta heta Estelle men i andra namn. Hon är ju en liten prinsessa. Från och med nu kommer hon heta SNÖA, dels för att hon är vit som snö, men så föll också första snön för i år samma dag hon kom till oss. Det tycker jag låter som ett passande namn. Matte har snott namnet från sin kusins skällis som också heter Snöa.

Agria är också kontaktad så nu är lilltjejen försäkrad också. Hon ska fortsätta sin behandling några dagar till, sen om en vecka och allt går bra ska hon avmaskas och ytterligare en vecka därefter ska hon vaccineras.

Men vänta, jag har ju glömt att lägga upp bilder på henne... vassego, här är vår lillasyster SNÖA.
 
Välkommen Snöa!
 
Basco

8 kommentarer:

Pelle sa...

Så sööt! Och er matte e en hjältinna som hjälper lilla Snöa(vilket purrfekt namn) att få ett bra liv!

Sambos och Roxys matte sa...

Snöa, det allra finaste och snällaste resesällskap jag skulle kunnat få! Vi pratade mycket med varandra på tågresan. Ibland stack den lilla prinsessan ut tassen genom burgallret, klorna indragna, och så fick jag hålla hennes tass i min hand. Önskar Snöa Estelle allt gott i framtiden. Är det någon som kommer att kunna ge henne ett gott hem, så är det du Basco, du och din familj! Hälsa lilla tösen från mig!!

Alice sa...

Jamarns vilken liten sötnos och vilket vackert namn hon har fått!
Vi önskar er all lycka med varandra!

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Vilken söt liten syster ni fått och vilket urgulligt namn Snöa är <3

lillies lya sa...

Cinna och Snöa kommer nog att få mycket skoj tillsammans - ja allihop kommer ni ju att piggna till och bli lite busigare en en ny syster! Vilken tur hon har som fick flytta in till er!
nosgos å helggottisar
Maurice & Kajsa

Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan sa...

MEN jamars så söt Snöa är.
Hon kommer med all säkerhet att trivas hos er.

Tasskram till hela din Familj Basco, som tog hand om lilla kissen.


Tass tass

Anonym sa...

vad fin hon är! Grattis både till er och till henne, att ni funnit varandra :-)

//Lena

Anette sa...

Vad underbart att det gått bra för den lilla sötnosen. :)