Bascos Blogg

Bascos Blogg

tisdag 4 juni 2013

Jag håller med, jag är modig....

som vågar leka med en skällis:)

I morse, sådär vid 4-tiden, när vi fått käk, varit på muggen och lätt om gumpen tänkte jag att det var dags att spela lite fotboll ute på altanen med en tygboll. Ja, jäklar vad mycket energi jag hade, det blev dribblingar ala Zlatan och till slut fick tygbollen nog och for ut på gräsmattan. Där satt jag och ylade lite av saknad för jag ville ju fortsätta lira, såg nog att Snöa tittade på mig med STORA ögon, säkert i beundran, eller hur? Matte tyckte det var lite tidigt för såna aktiviteter, men hon lät mig vara....

Matte kom hem med ett litet tråkigt besked från jobbet och det var att en av de nykläckta måsungarna hittade hon i morse tyvärr avliden under sitt bo. Det finns en unge till som föräldrarna vaktar med sina liv. Vet inte vad som gått snett med den förstnämnda. Tydligen hade den hittats av mattes kollegor igår under en lyktstolpe, då vid liv och tillbakasatt i närheten av boet, men sen återigen hittats nedanför boet. Och så det tråkiga slutet i morse. Kanske var det något fel på den eller så, vem vet, synd i alla fall. Hade matte hittat den vid liv hade hon gjort allt vad som är möjligt för att den skulle fortsatt leva, växa och bli stor. Vila i frid lilla måsbebis, du förtjänade något bättre än det här.

Så tittar solen fram äntligen, fast det är kväller, bådar gott till i morgon för idag har det varit kallt. Usch och blää.

Ha det gott mina vänner!

Basco

3 kommentarer:

Dui och Deco sa...

Snäll matte som ser till att ni får mat kl 4 på morgonen! Bollar är ju skoj! nosbuffar

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Inte så lite modig heller :)
Synd om den lilla Mås ungen :(
Men som du jamar så var det nog ngt fel på den eftersom den hamnat utanför boet igen.

Anonym sa...

Hej! Såg ett inlägg på Nynäshamns katthems FB sida om en tjej som sett en röd katt i Segersäng som såg sliten ut. Är det ngn katt du känner igen?