Bascos Blogg

Bascos Blogg

söndag 16 mars 2014

Klämd tass!

Olyckor händer lätt och man är oftast väldigt oförberedd på dom. Igår höll matte på att lasta in saker i bilen och när hon tittar till (på biltaket) så får hon skrämselhicka någon sekund för där har Sippa tagit sig upp som han gör ganska ofta nu för tiden. Han blev nyfiken på vad hon pysslade med och gick närmare bara för att glida ned mot framsidan av den öppna dörren. Då händer det som inte får hända, han fastnar med vänster tass mellan den öppna dörren och B-stolpen och sitter fast, hängandes! Å han skriker! Fast matte reagerar snabbt (hon droppar allt hon har i sina händer och skyndar till hans undsättning. Och fast det går fort så känns det som om miljoners trilijoners sekunder masar sig fram innan hon får ett tag om honom och kan lyfta upp så att han lossnar ur greppet. Sen vill han ju raskt därifrån och försvinner. Han springer hemåt men hon vet inte om han tagit sig hem eller upp i skogen, kanske skadad....Så det blir besök hos hans familj och det visar sig att han sprungit hem och verkar vara ok! Sen såg vi inte till honom resten av kvällen. Men idag har han varit här och han verkar inte grumsen på matte heller, ibland kan vi ju vara ganska långsinta i alla fall när något traumatiskt hänt. Men han verkar inte koppla ihop det onda med henne och det är ju bra. Han haltar inte, är nog lite öm för han vill inte gärna att man vidrör tassen, men han springer omkring som om inget har hänt.

(fotot taget vid tidigare tillfälle)
 
Som sagt olycker sker och vi får vara glada att det inte blev så illa denna gång. Men är man en nyfiken natur så är det ganska lätt att hamna i trubbel också tyvärr.
 
Må gott och ta hand om er!
 
Basco
 
 

3 kommentarer:

Alice sa...

Åh vad skönt att det gick bra!
Wilma som bodde här tidigare råkade ut för något liknande, men hon fastnade med klon på baksidan av en tjock-tv som hon hoppade ner på från bokhyllan. Hon fastnade så illa att hon slet av hela tån och fick opereras 2 gånger innan det blev bra.
Olyckor händer som du jamar tyvärr väldigt lätt och fort.
*nosbuffar*

Dui och Deco sa...

Tur att det gick så bra ändå och att matte var snabbtänkt! Nosbuffar

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Vilken jamarns tur att er matte fick loss honom kvickt och att han inte skadade tassen illa !

Tassklappar o Nosbuffar