Bascos Blogg

Bascos Blogg

söndag 17 maj 2015

Aj, aj Dumma humla!

sitter där i gräset i godan ro och så kommer det något surrande förbi. Klart man måste ta reda på vad det är. När jag väl lyckats fånga den med tassen i gräset så bränner det till och gör jätteont. Humlan flög iväg, men tassen värker. Satt sen länge och tvättade min stackars tass.
Ute regnar det och är urtrist. Så jag tänkte jag kunde skriva lite här istället. Matte åkte på influensan från helvetet. Feberfrossa i fem dagar men blev inte bra och fick gå till vettisen för sjukintyg ytterligare några dagar. Nu mår hon bättre fast har en hosta som håller en vaken om nätterna.

Lakrits ska kastreras, vaccineras och klippas klorna på i morgon, sen flyttar hon in i vårt gästrum för att matte ska kunna övervaka henne bättre. Hon kommer gå tillbaka i sin utveckling och det är ju helt förståeligt. Jag kommer bänka mig utanför gästrummet. Vilken skönhet.


Vilda Matilda, grannens yorkshireterrier (stavas det så?) var här igår morse, sprang lös på tomten när vi var ute, alla hälsade på varann och det gick jättebra. Tråkigt att hon var tvungen gå iväg med sin husse sen. 

Soya fick var och äckel i sitt öga som han får ibland, sviter efter sin kattsnuva för flera år sen. Det blev att besöka vettisen och få en salva, han är bra nu.


 Och jag har ju varit hos tandläkaren och fått en rotfyllning, det ni.Matte missade invigningen för Stockholms Katthem som var förra helgen på grund av influensan, det tyckte hon var jättetråkigt. Något hon ändå jobbat fram tillsammans med styrelsen ett bra tag. Men vad jag förstår så blev det väldigt lyckat.


Gamla katthemmet har ju rivits, men innan det gjordes så skars denna målning som prytt katthemmet ut och befinner sig på nya katthemmet.

Matte sitter inte kvar i styrelsen längre, hon behövde paus och tid att fokusera på oss och Lakrits. Istället hjälper hon nu till med matning och infångning när hon kan. 

Här är Tristan som fångades in, förmodligen i närheten av där jag fångades in, i Länna industriområde.


Han var rätt så fräsig då, men har blivit en riktig goskille.


Tänkt själv att ha det här som ditt hem. Innan vi fattade att han också fanns där så fångades en mamma med sina små in på samma ställe. Hon hade gömt ungarna i denna röra. 


Just nu är det matning och infångning på flera platser igång. Några som väntar är dessa.Så här om våren fyller ju alla år i princip, Snöa är ju inget undantag, hon blev hela 3 år den 5/5. Den lilla damen är den enda som lyckats fånga en mus som hon släppte inomhus. Hon är också den enda som lyckats plocka en fågel vid fågelbordet, tyvärr så var inte fågeln vid liv när matte fick tag i den. Det var en gulsparv. Vi har ett stort gäng av dem här och de förlitar sig på sin kamouflage, det märks för de stannar kvar onödigt länge vid fågelbordet fast vi kommer farande. Oftast lyckas matte få dem att flyga iväg innan vi kommer. Hon får då väldigt sårade blickar från många av oss.

Snöa är en klätterkatt.hon är en riktig liten goskatt också.


Cinnamon fortsätter med sin medicinering och det fungerar bra. Inget kisserikissera på jättelänge. Hon följer efter matte som en hund när vi är ute på tomten och gillar lite udda platser att vara på.När matte och husse är båda två hemma får vi gå ut alla på en gång, men våren gör att vi får lite annat fokus så att säga, det händer att man bara vill tokrusa och plötsligt har man sprungit ut på gatan eller in i carporten, eller värst av allt upp i skogen. Så de står på vakt, en i skogsslänten och en vid infarten, så vi inte springer iväg eller så. När de bara är en och en så går vi ut några i taget, väl avvägt på vem som har potentialen att stöka till det.


Bosse och Solan kommer fortfarande på besök. Bosse har blivit av med sina tovor och  han är inte så kaxig längre.


Chili, Arwen, Harissa och Sambal mår bara bra.
Tjena!

Basco
3 kommentarer:

Hjulia huller om buller sa...

Tack för alla fina bilderna ni bjuder på idag!

Nosgos

Alice sa...

Vilken taskig humla. Skönt att Cinnamons meduciner fungerar bra.
Härliga bilder som vanligt!
*nosbuffar*

Dui och Deco sa...

Det händer alltid så mycket hos er! nosbuffar