Bascos Blogg

Bascos Blogg

fredag 29 maj 2015

Synd att dygnet bara är 24 timmar

tycker matte, för det är så mycket som ska hinnas med, flera timmar per dag att lägga på Lakrits, hinna gå ut med oss flera gånger om dagen. Man ska hinna jobba och sova. Det där med sömn är ju något hon mer och mer får ge avkall på. Det hinns inte med riktigt. Men att ta bilder på oss gör hon hela tiden. Här kommer lite sällsynta bilder på Arwen som ligger i godan ro i ägget när Sambal blir lite kelsjuk och bestämt ska in där med. Sen hade de en liten mysstund.

Och nu ska jag demonstrera hur man äter räkost från smörkniven. Jo man ställer sig på den, funkar kanon för att den inte ska glida iväg när man mumsar i sig det goda.


Matte fortsätter mata missar som snart ska fångas in. Den förra ägaren har bara lämnat fyra katter åt sitt öde och de bor under husgrunden nu. Huset ska renoveras och matte hoppas att det snart finns plats att ta in dem.Själva ligger vi mest i skuggan när det är så där jättevarmt ute, helst på rad som ni kan se.


Lakrits kastrerades och vaccinerades förra veckan, efter det fick hon flytta in i vårt kattrum. Hon var jätteduktig de två första dagarna när hon skulle ta sin Metacam, dag två slickade hon av sprutan. Dag 3 och 4 gick det inte lika bra för matte att ge henne så då fick hon den i maten istället. Matte fick hjälp att fånga in henne för trsp till vettisen så hon såg inte matte något under tiden och det var nog bra för hon har inte klivit tillbaka i sin process. Nu får matte både kamma och klappa henne med handen, fast hon fräser alltid när matte kommer in i rummet.


Leka vill hon inte riktigt göra när matte är i rummet, det går det bra att göra på kvällarna, då hör man hur bollarna rullar utmed golvet och varje morgon ligger ingenting där det låg.


To be continued.

Basco

2 kommentarer:

Dui och Deco sa...

<3 Nosbuffar

Alice sa...

Ett sånt där ägg har vi också, det är verkligen jamarmysigt!
Vad kul att Lakrits gör framsteg. Smart sätt att mumsa mjukost på, det skall vi lägga på minnet.
*nosbuffar*