Bascos Blogg

Bascos Blogg

tisdag 9 augusti 2011

Mönsterpatient....

vad kan man annars kalla Sambal som tillät tandisen titta i munnen utan problem. Trodde han skulle vara bångstyrig för det brukar han ju annars vara när man handskas med honom. Men icke sanicke. Gick snällt in i buren, sa inte ett ljud under brummisresan och gapade stort för att hon skulle komma åt att se. Stolt över dig brorsan!

Det är samma tänder som spökar som för både mig och Harissa så det måste ju vara genetiskt det här. Med tanke på min historia tyckte vettisen att han skulle behandlas med anti-inflammatoriskt/smärtstillande först i två veckor för att se om det blev någon skillnad, dels i matföringen, dels i tandköttet. (Han skopar upp kulorna så hälften hamnar utanför skålen). Så nu blir det undersökande matte som får ta sig en titt ofta för att se om det blir någon förändring i munnen. Visar han samma symtom som mig så blir det till att röntga/operera bort de problematiska tänderna.

Vettisen fattar ingenting, det kommer tydligen in fler och fler ungkatter som har likadan problematik som vi har och det verkar inte finnas någon som har några svar på varför. Nu ska hon iväg och fortbilda sig i nästa vecka och kommer ta upp det här med dom, får se om det ger något resultat.

Själv så är mitt tandkött ljust rosa precis som friskt tandkött ska se ut, matte filar med den där tandborsten och det är inget vi gillar men har förstått att vi inte har något val. Det är ju tur att det går ganska fort nu när hon har rutin på det, lite tandkräm som smakar lever gör ju att det går lite lättare.

Idag åkte matte till Stockholms Katthem för att vara med några timmar och se hur rutinerna fungerar, det är ju bra om man sitter i styrelsen och har lite praktisk erfarenhet. Det blev till att städa och utfodra. Tyvärr kunde hon inte stanna så länge som hon hade önskat pga hon var tvungen åka till vettisen.

Ikväll har hon suttit och sytt på sofföverdragen så nu är halva soffan klar med galontyget. Det funkar jättebra, precis som hon tänkt sig, bara att sopa ner allt katthår på golvet och dammsuga upp, inget som fastnar i tyget.

Nä, nu ska jag springa ikapp med Arwen in till köket, det är dags för nattamat.
Sov Gott
Basco

6 kommentarer:

lillies lya sa...

Maurice & Kajsas slav lillie stjäl bloggen. Katterna är hos Dui och Deco så det är bäst att passa på! Det där galontyget? Berätta mer om det? Maurice och Kajsa dräller ju hår överallt och Maurice har haft vänligheten att förstöra soffan, så det blir antingen en ny eller en omklädning.

Vad duktiga kissarna är med veterinärer och tandvård! Jag är så imponerad!! Hoppas att Sambals tandproblem kan åtgärdas utan några komplikationer!
p&k
lillie

Dui och Deco sa...

Märkligt med tandsingarna men det är ju superbra med tandborstning och att matte och vettisen har koll. Bra att vettisen ska fortbilda sig också. ha det bra.Nosbuff

Basco sa...

Lillie: Hade samma situation som dig. Gick till sybutiken och frågade om råd, vilket tyg osv, var först inne på konstläder men den fanns inte i ngn schysst färg, sen visade dom galontygena. Köpte 10 m med tillhörande nålar och tråd och satte mig framför symaskinen. Har gjort alla sittkuddar och det fungerar alldeles utmärkt. Ska lägga upp en bild senare när hela soffan är klar. Rekommenderar högt om man ledsnat på allt katthår som fastnar i soffan.
Bascos matte

NoOne sa...

Duktig brorsa då,mjauuuu...
Konstigt detta med tänderna,men viktigtass är ju att ni blir bra/Jam & Kram från oss!!!

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Skönt att din brossa skötte sig exemplariskt hos vettisen :)
Knepigt att ni alla verkar ha samma tandproblem ??
Hoppas den där vetten kan ta reda på nåt på kursen i nästa vecka !!!
Här har vi skinnsoffa och det är matte glad för säger hon :)

lillies lya sa...

tack - jag får nog testa något sådant. Och sluta gå hemifrån. För Maurice hämnas genom att sabba soffan, så fort jag går ut genom dörren. Tarvelpellen!
puss&kram
lillie