Bascos Blogg

Bascos Blogg

lördag 29 september 2012

Oaktiv igen:(

matte har haft lååånga dagar på jobbet, varit med och utbildat sina kollegor i bilkörning i Strängnäs samt att hon stuckit hemifrån tidigare än accepterat, men hon mår så mycket bättre nu när hon fått verktyg att jobba med för sin onda höft, så hon tillbringar någon timme varje dag innan jobbet med att träna, såklart har hon varit jättetrött när hon kommit hem så här har inte bloggats alls. Till råga på allt var husse iväg med sitt jobb också i flera dagar. Det har varit så trist!

Men matte försöker kompensera lite grann, vi har fått godis och så har hon köpt en ny leksak som egentligen är till för skällisar, men provade den på Chili igår när de tog en promenad och den funkar faktiskt på honom iaf.
 
En bollslunga!
Chili var på hugget och jagade efter bollen som en tok. Sen köpte hon även en fäst anordning för att pröva om han kan låsas fast med sitt koppel i den, den funkar också väldigt bra, men dom kommer ju inte lämna honom vind för våg där ute utan vara under uppsikt. Enligt matte var de rena fynden på biltema, ingen av sakerna kostade över 20 kr.Så har vi löst problemet med hallens safetyzon. Eller rättare sagt Chili har gjort det. Matte och husse har hittat honom innanför zonen flera gånger och funderat på hur han har tagit sig in dit. I morse kom matte på det, det finns ett gigaaaantiskt hål i nätet som någon måste ha tuggat upp. (Chili?!)


Där matte har varit under veckan dök en del roliga djur upp, som den här larven. Den försökte sticka matte med sin lans eller vad det nu är. Enligt en kollega är det tydligen en fjärilslarv som kommer bli en stor och vacker sak nästa sommar.....

 
sen var det tranflytt, tusentals tranar flög söderut under glada tranrop.....
 
 
 
 
åsså har jag fått smaka på glass.....mumma!
 
 
avslutar med en bild på en morgontrött, gosig och ursöt liten tjej som mer än gärna håller matte sällskap framför datorn.
 
 
Ha en bra helg
Basco
 

2 kommentarer:

Pelle sa...

Matte säger att det e en Allmän gaffelsvans, den där larven, eller det ska bli. Den kan skjuta ut en röd tråd med sin lans så bäst matte aktar sig!

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

Prinsen kallar jag min nya kille. Som är dryga året.Hans förra ägare väntar människobaby.Så de ville göra sig av med hon och en annan katt.

Så nu är han min resten av våra liv.
Det värsta är att han har lös avföring som pölsa i sand.Har prövat Brit care sensitive, men köpte Bilanx sensitive häromf´dagen, som han mår bättre av, tycker jag det verkar som.En ljuvlig stor kattkille full av upptåg.Men även lite såsig til och från.

Var utan katt ett tag, nu är jag hel igen.

Ha en fin katthelg.