Bascos Blogg

Bascos Blogg

lördag 12 januari 2013

Snöa tar ordet.....

Hej! Har förstått att Basco skriver en hel del om mig i den här bloggen så jag bad honom om att få låna den idag så ni kan lära känna mig ordentligt.Snöa Estelle heter jag, vet inte riktigt när jag föddes men man tror ju april/maj 2012, så matte har satt den 5:e maj som min födelsedag. Så nu är jag 8 månader. Jag föddes i Kristianstad och blev en "sommarkatt" till några barn. Dom bodde inte i Sverige och dumpade mig hos sin morfar tror jag det var, när de åkte hem till sitt land. Den gamle mannen orkade inte med mig och det fanns funderingar på att jag inte skulle få finnas mer. Jag bet honom i hälarna för jag var så frustrerad över att ingen lekte med mig. I vilket fall så kontaktades KattKommando Syd för att försöka omplacera mig. Hela historien är ju redan berättad sen tidigare så det går jag inte in på mer.

I vilket fall kom jag till ett jättestort tvåplanshus med innätad uteplats. Där fanns flera andra likadana som jag. Var ju tvungen att sätta mig i respekt och visade tidigt att mig trampade man inte på. Fast jag har ju förstått så här i efterhand att ingen av dom ville mig illa, dom var ju bara nyfikna på mig. Dom verkar ju heller inte vara vana vid att man pratar så mycket, jag pratar hela tiden när jag vill något.

Har i alla fall en massa kompisar att busa med. Cinnamon och jag kommer ganska bra överens, men bäst är att leka med Basco. Vi jagar varandra varje dag, ibland övergår leken i lite mer allvar. Då kommer Arwen eller matte in och bryter. Fast jag är minst av alla har jag nog det största modet. Jag viker inte! Sen kan jag nog reta gallfeber på vissa här, i alla fall när jag vill leka och dom inte.

Jag gillar att ligga i mattes knä, precis som övriga fyrbentingar, när hon sitter framför datorn och ibland pussar jag henne på munnen.

Jag är en aktiv liten tjej som har lätt för att hänga på bus. Jag gillar också att sova, ibland, enligt matte, på ganska konstiga ställen. Gärna mörkt och trångt.

 


 
Har absolut fått min dos av veterinärer, två gånger för att få min vaccinationsspruta och en gång för att kolla upp mina rinniga ögon, vill helst inte dit igen. Tyckte inte om dom där besöken. Men att åka bil är inga problem, i somras fick jag följa med gamlingen ut till hans sommarställe och så lärde jag mig att det inte är nåt farligt med det.

När jag inte vill något så protesterar jag. Gillar inte att få mina klor klippta, men här segrar faktiskt matte över mig. Gillade inte dom där ögondropparna jag fick heller. Huvudsaken är ju att ögonen är bättre i alla fall.

Precis som Cinna så gillar jag att hoppa efter studsbollar, jaga laserpunkten över hela huset och softa lite på altanen. Social är jag också, kommer det besök springer jag inte iväg och gömmer mig. Däremot tycker jag det är lite läskigt när det kommer brummisar och när folk går förbi ute på vägen när jag är på altanen. Att klättra i julgranen va kul, men den är tyvärr nedmonterad nu :(.

Även fast det är vinter så har faktiskt några flugor lyckats överleva i huset, hur vete sjuttsingen, men det såg jag till att åtgärda. Ser fram emot en vår och sommar med en massa flygfän att jaga, som jag har förstått finns i överflöd på vår uteplats. Just nu är det bara snö, men det är rätt kul att leka i det också.

Jag växer inte så där jättemycket och kommer nog inte att bli så stor, men min mage mår bra och har blivit lite större sen jag flyttade hit. Just nu har jag min speciella plats i köket där jag äter min kattungemat, men så fort jag börjar äta vad dom andra äter så kommer jag att få äta nere på golvet tillsammans med dom. Det funkar för det mesta bra, alla har sin plats att äta på, även om jag gillar att sno några kulor både från Sambal och resterande. Men det är ju inte mer än rätt, dom försöker ju sno min.

När det är dags för den långa sömnen, dvs på kvällen, så brukar jag lägga mig i vårat sovrum, ibland vid mattes fotända, ibland i vår kattställning. Dom allra flesta av oss sover där inne. Chili och Soya är självskrivna i sängen, Cinna ligger i "egget" bakom mattes huvudkudde, Arwen i kattbädden nedanför matte och Sambal i "egget" bredvid matte. Ibland sover Harissa och Basco också i kattställningen och ibland gillar de att ligga på nedervåningen, i hallen, ovanför garderoben. Sen går vi till gemensam attack när det är dags för frulle. Vi har kommit på att om vi, var för sig, stökar till det lite grann på morgonen, så finns det ingen husse eller matte i världen som kan fortsätta sova. Chili tvångstvättar husses hår, Arwen biter i mattes. Det hoppas och studsas bland de tjocka täckena och hjälper inte det, då är det någon som drar sig fram under sängen, eller så skickar vi bara ner något i golvet. Superbra knep!Ja, det var lite om mig, på återhörande!

Snöa

5 kommentarer:

Pelle sa...

Hej Snöa! Va söt du var! liknar mattes jourkatt rätt mycket, till sätt och form. Nu e jag ju en lite äldre herre, på hela 15 år och kan en massa men dina tips om hur man får upp de tvåbenta är bra och lite så gör jag också.

Nea theCat sa...

Kul att få läsa lite mer om dig Snöa. (Så vackert namn du har). Jam, du ser helt klart liten ut i pälsen.

Instämmer helt om kloklippning, det är förjamat fånigt påhitt!

Dui och Deco sa...

Kul att få veta lite mer om dig Snöa, skönt att du trivs med alla dina syskon! Nsbuff

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Hejsan Snöa !
Så trevligt att du fick låna bloggen från Basco lite , det var snällt av honom att låna ut den till dig :)

Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan sa...

Hej på dig Snöa, så jamars vackert namn du har, tassarna upp.
Matte har berättat att hon för många kattiljoner år sedan, hade en vit katt som hette snövit, så du och snövit är ganska lika ändå.
Snällt av Basco att du fick låna hans blogg, så du kunde berätta mer vem du är, kul att veta mer om dig.

Tasskram till dig du fina ktt