Bascos Blogg

Bascos Blogg

torsdag 20 januari 2011

En förfrågan som en av mina bloggkompisar http://annmisblogg.blogspot.com/ gjorde på sin blogg var "Vilka är era jobbtassar? Hon beskrev sina kissars yrkeskunskaper, det tyckte jag va roligt och skickade en liten blänkare över oss 6 som följer.

Arwen extraknäcker som väckarklocka.
Chili utbildar sig inom byggbranchen, gillar att riva saker.
Soya tror jag har framtidsdrömmar inom VVS, gillar atomsfären.
Sambal siktar nog på OS i katthoppning efter boll och Harissa har nog lite talanger inom hårvård. Själv så har jag gått charmkurs, massagekurs och gillar ju att vara i fokus liksom fokus gillar mig, så en B-kändis kanske på bara dom egenskaperna, vem vet.

Har funderat lite längre och även dryftat frågan med matte o husse som ville göra några tillägg:
Dom tyckte nog att Sambal hade utsikter att bli en Filosof, lugn, stabil och eftertänksam, ganska trött kille och lite rädd ibland när han plötsligt blir skrämd av något som för en sekund sedan inte alls var farlig. Harissa som pappersåtervinnare, behöver jag förklara mer? Uttrycket "envis som en åsna" skulle passa Arwen ganska bra, men det är ju inget yrke, eller, är det? Chili skulle passa bra som sällskapskatt på ett äldreboende, som han gillar att mysa, på benen, i knät, under täcket. Husse tyckte att Soya var mer karaktären "den bortkomne kusinen från landet", dvs, titta en boll! vad kan man göra med den?! jaha, man kan leka med den! äh, orkar inte! eller förstår inte!
Jag ställde mig genast upp i hans försvar och bannade husse att det är faktiskt inte Soyas fel att han inte riktigt har förstått det där, hans kattungetid och tillvaro var inte direkt någon dans på rosor. Nä, tycker nog att VVS passar bättre, han gillar golvvärmen i badrummet, mycket nyfiken på golvbrunnen i duschen och duschkabinen.

När det kom till mig kunde matte absolut bifalla min framtida yrkesstatus, med ett tillägg. Gourme eller gourmand, som det matvrak hon tycker att jag är, det ska smakas hit och dit på all sorts mat. Ett annat ord för det kan ju vara skattmas. Sen sa hon att hon inte visste riktigt vad för titel man kan ha när man är den klart gladaste katt hon någonsin träffat, som verkligen visar att man är glad på alla sätt, svansen högt upp i luften, gärna med lite spritter i. En kroppshållning som visar så stor förväntan och nyfikenhet och lystrar till allas namn, dvs springer till matte oavsett vem det är hon ropar på :)

Får ta deras åsikter i betänkande lite och återkomma i frågan.
Tjena!

2 kommentarer:

NoOne sa...

*Mjauuufniss*....
Ett tag trodde vi att vår Mynta skulle bli Elektriker men hon "vände tass"...
Men det står ju i bloggen vår ;)

/ Jam & Kram roligt att "se" era tassar!!!

Findus, Isak och Rasmus sa...

Wow, vilka samlade talanger. Tillsammans måste ni kunna fixa allt där hemma! Kurr och burr.