Bascos Blogg

Bascos Blogg

onsdag 23 mars 2011

Sitter med gråten i halsen....

tänker på hur djävla idiotisk man är som utsatt honom för det här. Var började det någonstans, jo, såg en trasig tand i underkäken. Blev då orolig att han också hade FORL som Harissa. Självklart måste tanden bort. Röntgenbilder visade även på en inkapslad rotrest i överkäken där infektionen åt upp käkbenet, så klart måste den också väck! Han visade inga tecken på smärta, men med katter vet man aldrig Jag trodde ju inte i hela världen att det här skulle få såna följder.

Och nu sitter jag här med halvfacit i hand, vad skulle jag ha gjort? Helst aldrig sett den trasiga tanden. Han var ju glad och pigg och spred sin charm överallt. Vad gick fel på vägen. Han verkade fixa den första tandoperationen galant, såg inga som helst tecken på att något var fel. Trodde så klart att den andra op skulle bli lika bra och dom första dagarna efter var han som han brukar med undantag att det fick bli blötmat.

Från op dagen till när han fick åka in för dropp hade han gått ned 2 hekto. Igår på Bagis hade han gått upp 1 hekto. Ok, han har inte rört på sig så mycket heller.

Har hans immunförsvar nu försvagats så illa att han blev mottaglig för detta fördjävliga virus. Alla prover dom tagit på honom visar på bra värden förutom att proteinet är lite högt och kan då påvisa att hans lilla kropp kämpar mot något. Febern är kvar men fick inga besked på hur hög den är.

Husse pratade med en norsk veterinär på Bagis (och genast trodde jag det var Tequilas norska vet och där blev ju utvägen som den blev....) men det var en annan.

Helst vill jag bara åka dit och kidnappa honom, att allt ska bli bra bara han kommer hem. Inte bli mer traumatiserad av att befinna sig där.

Jag vill inte tro på att det är Fip. Jag vill tro på att han fått en blockering av operationen som kommer att lösa sig bara han kommer hem där han känner sig trygg och säker med sina människor och katter som bryr sig om honom och älskar honom. Att det får ta den tid det tar för att få honom tillbaka, tro mig, jag kan vara ganska envis när jag vill något så mycket. Jag vill att han snarast ska rycka upp sig, kliva bort från febern och visa veterinärerna att det här kommer han att fixa.

Har så himla dåligt samvete nu och skuldbelägger mig själv.

Basco, bli frisk nu, snälla. Visa mig, husse, alla dina syskon här hemma, dina bloggvänner där ute att du grejjar det här, för din skull och för oss alla. Står inte ut med att mista dig.

M

12 kommentarer:

Kattson sa...

Det är väldigt lätt att sätta sig in i hur ni känner nu. Jag arbetar på Södertälje Katthem och ser många katter vars ägare verkligen borde skuldbelägga sig själva. De struntar i att ta hand om sina katter både då de är friska och, ännu värre, när de är sjuka. Att man som ni tar katten till veterinär när man ser nåt som man misstänker kan vara, eller utvecklas till FORL, vittnar bara om omtänksamhet. Ingen skulle komma på tanken att detta skulle kunna leda till nedsatt immunförsvar som i sin tur skulle kunna få andra följder, särskilt inte hos en så ung katt som Basco. Nu kan vi bara fortsätta att hoppas att det inte är FIP utan att det är nån övergående åkomma. Vi är många som tänker på er som ni märker.

lillies lya sa...

Din stackare! Försök slå bort allt dåligt samvete - för du hade ju inte kunnat göra något annat. Basco är en lyckligt lottad kissekatt! Vi lider med dig - vi vet hur eländigt allt känns nu. Alla tummar och klor hålls och all positiv energi går till er!!

Kattfamiljen sa...

Hej, hittade hit via Sippo och vill bara ge er en stor kram och hoppas innerligt att Basco fixar det här!

Gunilla och Frasse sa...

Åh, vad jag kan leva mig in i hur ni har det. Kan berätta att i Frasses fall var det faktiskt så att han blev traumatiserad på sjukhuset. Så jag kan förstå att dina tankar går i den riktningen.
Men precis som de andra säger; du kunde inte handlat annorlunda. Självklart tar man sin älskling till doktorn när han mår dåligt!
Så länge de inte har sagt bestämt att det är FIP eller något annat allvarligt så finns ju alltid ett stort hopp om att han ska bli sig själv igen. Vi tror att Basco fortfarande har mycket att ge!
Många kramar och tassklappar från Frasse och matte

Klosterkatterna sa...

Snälla du, lägg inga skuldkänslor på dina redan tyngda axlar! Jag känner precis igen hur du tänker, har mist två katter genom att inte veta hur det stod till och därför efteråt undrat om jag kunde ha gjort något annorlunda... men du, så länge du varje stund gör vad ditt hjärta säger dig, så kan du aldrig göra fel! Du älskar Basco, och du gör allt som står i din makt för honom... det räcker, vännen! Och skulle det hemskaste hända, skall du alltid veta detta: du fyllde hans liv med kärlek, ömhet och trygghet. Ingen kan någonsin begära mer av dig!

Men nu kämpar vi allihop för Bascos tillfrisknande - okej? Vi ber, håller tassar, skickar spinnhealing och är med er hela vägen. Och du, är det något ni behöver så hör av er!!!

Stor tröstkram från mattarna i klostret.

Anonym sa...

Jag håller med ovanstående, du ska inte känna skuld för att du försöker ge Basco bästa vården.

Om Basco kunde ringa, så skulle han säkert göra det och tacka för att ni verkligen försöker hjälpa honom och samtidigt klaga på att det bjuds på för lite godsaker hos vettisen.

Findus, Isak och Rasmus sa...

Som alla de övriga injamar vi: klandra inte dig själv. Det naturliga är ju, att man vill hjälpa sin katt genom att åka till vettisen när något krånglar. Ta inte ut något negativt i förskott, för naturligtvis måste vi tro och hoppas på att Basco fixar det här. Kurr och burr.

Wikki sa...

Kära SkaparKatten,
Nova och jag knäpper våra Tassar här i kväll och jamar en Viktig Bön till dig: Låt vår kompis Basco bli frisk och komma hem till sin Matte!
Du vet ju, SkaparKatten, att det är hemma hos sin människa som varje lycklig katt vill vara. Och här finns en Matte med Verkligt Stort Hjärta som förtjänar att få ha sin Kisse tillbaka i famnen!
Vi tror att alla BloggKatter och KattVänner instämmer i detta!
TassKram & NosPuss Din lilla Wikki

Nea theCat sa...

Åh försök att inte lägga skulden på dig själv. Du vet inte om han hade blivit sjuk i alla fall. Livet är jävligt i bland. Åt helvete jävligt och orättvist!

Har inte varit på besök här innan jag fick veta att Basco var sjuk så jag har inte lärt känna honom. Nu håller vi alla tassar och klor som vi har för att att blir bra med honom.

Kramr och Nosgos

NoOne sa...

Åh,inte är detta ert fel men förstår hur ni känner *gråter & ♥ värker...
Håller tassarna & ber till Skaparkatten/Kramar om & ger en mjuk försiktig NosPûss!!!

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Inte anklaga dig/er för att ni åkt med Basco till vettisen. Det är ju självklart att man åker dit om misse är dålig.
Du ska se att han fixar det här !!!
Kan ju vara något efter tandoperationen som spökar ?!
Min 2-benta svärfar som man kanske inte ska jämföra med en 4-bent katt men i alla fall :)
Han opererade en tand och sen hade han jätteproblem med att han var febrig till o från. Hans tandläkare sa att det var inget fel , men han gav sig inte så till sist fick han remiss till sjukhustandläkaren och då hittade dom en varhärd under tanden eller om det var i käkbenet ?! Men i alla fall så fick han penicillin och blev sen bra :)
Tasskramar och Nospuffar i massor till Basco o matte o husse !!!

Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan sa...

Har inte heller varit här tidigare, så vi hittade hit via Sippos sida.
Hoppas oxå att Basco ska bli så frisk som möjligt.
Du ska inte lägga skulden på dig.
Vi tänker på er och Basco, så blir han säkert bra igen.

Många tassekramar och nosgos till er alla.