Bascos Blogg

Bascos Blogg

tisdag 22 mars 2011

Skaparkatten! Ta inte hem honom än.....

nu är han inlagd, hade en temp på 39,8 grader, superstressad, pupillerna vidgade till max. Han tryckte sig mot mig uppe på undersökningsbordet och ville bara gömma huvudet under min arm. Vägde lite mer än sist, 4,35 kg mot 4,25 den 17:e. En snäll vettis som jag hoppas kommer göra det bästa för honom. Kissblåsan var stor men han verkade inte vara förstoppad. Hjärtat lät bra.


Mattes lilla hårboll, så rädd....

Dom kommer kolla njurvärderna, alla vanliga virussjukdomar för katter och lägga honom på dropp, sen får vi se......I eftermiddag får vi väl ett första besked.

Fick i honom lite skinka och leverpastej innan vi åkte, mumma såg han ut att tycka om det. Gick konstigt nog in i transportburen utan problem som det annars brukar vara.

Får bara såna flashbacks på tidigare erfarenheter när det gäller njurproblem som Spöket hade. Från ena dagen till den andra blev hon jättedålig och det konstaterades akut njursvikt. Sen Tequila som insjuknade i FelV och inte heller fick uppleva ett långt och lyckligt liv. Allt det där kommer tillbaka direkt från min minnesbank vilket gör att jag nog är känsligare för såna besked, jag vet ju vad som väntar i så fall......

Sen blir det ju så när man kommer till Bagis, man kommer ihåg alla undersökningsrum man varit in i och vad som hänt där. Tror till och med att rummet vi var i idag tillbringade jag den sista tiden med Leo, innan han fick somna in. Samma korridor, samma antal dörrar bort från receptionen.....Vet inte vad man söker efter men hjärnan har ju en förmåga att koppla ihop saker och ting, rätt eller fel.

Nä, måste ta tag i saker och ting, kan ju ändå inte göra något mer just nu. Bara hoppas på att allt går bra och att han kommer hem snart. Att skaparkatten inte tycker han gjort sitt här på jorden än.

Så snälla låt honom få komma hem, frisk och kry.
Vi älskar och saknar dig massor Tabasco. Var en kämpe och gör ditt bästa.

Matte

5 kommentarer:

Anonym sa...

Usch, det gör ont i oss när vi hör om stackars Basco. Husse säger att han vet hur det känns när massa sorgliga minnen kommer tillbaks på det där sättet. Vi håller tassarna för att Basco inte ska behöva resa till Skaparkatten än.

Gunilla och Frasse sa...

Det blir som betingade reflexer som obevekligt slår till. Och även om det inte betyder att läget är lika hemskt som då så känns det så.
Men Basco är ung och stark, han klarar en hel del!
Vi håller tassar och tummar så hårt vi bara kan för honom!
Kramar och tassklappar

Emma sa...

Hoppas att han kryar på sig! Många kramar från Emma & Jocke

Dui och Deco sa...

Hoppas verkligen att det går bra, vi tänker på er. Snälla Skaparkatten hjälp Basco. Nosbuff

NoOne sa...

Nä :( Vi håller tassarna & ber till Skaparkatten /Jam & Kram.......