Bascos Blogg

Bascos Blogg

fredag 7 oktober 2011

Det är lite rörigt här....

på morgnarna. Stackars matte som får sina hostattacker som inte går av för hackor, gör att hon kliver upp mitt i natta!!! Och då tror ju vi att det är morgon, dvs frukost.....men se det fick vi inte förrän många timmar senare, hon försöker träna oss i att inte äta så många gånger per dag. Men när väl käket kom, mest för att distrahera oss "friska" så ska hon ju samtidigt ge Soya sin antibiotikatt som inte funkar med att ge tabletterna hela för då spyr han. De måste krossas till pulver och det har funkat tidigare med att blanda i a/d och senare tid tonfisk, men i morse tokvägrade han. Så hon fick helt enkelt ge honom en vattnig a/d spruta med pulvret i. Samtidigt ska Harissa ska ha sin blötmat för hon får inte äta torrfoder på en vecka efter op, vi är ju inte sena att fatta att det vankas gomat, då glömmer vi allt vad torrfoder är och ska såklart tjuva lite. Matte har fullt upp kan man säga. Sen måste hon få tag på Harissa och ge henne Metacam som hon inte är så förtjust i. Det är ett planerande må jag säga för att hindra bla mig från att komma åt och käka upp Harissas mat, för jag ger mig ju inte i första taget (eller aldrig), rättare sagt.

Sen är det dags att rensa lådorna, vi gillar ju rena lådor och tycker nog att hon kan skynda sig lite. Vi visar det också på ett sätt som innebär att när hon som mest håller på att tömma sanden så kommer vi sonika och sätter oss antingen i en tömd, men ej rengjord låda, vankar av och an utanför rummet så hon ska veta att vi behöver gå. Det har ju även hänt att jag satt mig i själva lådan där sanden förvaras, då blir matte inte glad.
Men vad gör man?!
Så nu hoppas matte att både hon och vi ska bli friska snart så de dagliga rutinerna kommer tillbaka utan en massa extra extra, den dag det bara är att fylla på torrfodret i våra matskålar och låta oss käka ifred.

Pust, jag blir nästan trött av att bara läsa det här, tror jag går och vilar lite.

Ha en bra helg

Basco

2 kommentarer:

Anonym sa...

Uj, det verkar vara full fart hos er. Det måste vara en duktig matte ni har som fixar allt det där. Det behövs fler såna här i världen.

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Hoppas hoppas att allt återgår till det normala snart !!
Jag blev minsann oxå trött bara av att läsa om alla era extra extra morgonrutiner.