Bascos Blogg

Bascos Blogg

onsdag 4 juli 2012

Den där snabeldraken.....

var matte tvungen att använda igår, hon har inte velat städa för att vi ska få chans att aklimatisera oss men när dammtussar och div grus och gräs pryder i stort sett hela huset efter flytten kändes det nödgat. Vad hon däremot inte tänkte till på var på var Cinnamon befann sig. Cinna är jätterädd för snabeldraken och när matte började på övervåningen fick lilltjejen panik. Fanns ingen chans i världen att göra något åt saken men hon hoppade helt sonika ner genom mellan trappstängerna och landade nere på bv. Matte trodde att hon måste ha brutit nacken av sig och sprang ner för att se hur allt gått. Men Cinna fanns inte att se. Hon hade tagit tillflykt in i vardagsrummet till synes helt oskadd. Ett av hennes nio liv har nog gått åt där i alla fall. Oj, så orolig matte var igår kväll, gick och kollade henne hela tiden så att hon var ok, kände och klämde för att se om hon hade ont någonstans. Men icke....En lärdom är tagen och det är att se till att vi befinner oss nere på bottenvåningen nästa gång draken ska fram. Annars då, jo Arwen vågar sig ner nu mer och mer. Chili är lite skitsad fortfarande, ibland går allt bra men så får han för sig något och så drar han upp till tryggheten. Trappan är lite läskig fortfarande. Men det är klart, från att ha bott på många trappor upp och plötsligt befinna sig nere på markplan känns lite underligt.

Idag fick vi lite tandvård och klorna klippta, ja, Sambal får ju tänderna borstade vareviga dag, han är ganska less på det men enligt veterinärens inrådan ska det fortgå en tid framöver.

Det finns en del konstiga kryp med flera ben som lyckas ta sig in i huset ibland. Sitter och tittar och petar på dom för jag vet inte vad det är för något. Någonting väcks ju i en när varelsen rör på sig och vips är matte där för att rädda flerbentingen till frihet och inte Bascomat.

Matte har börjat med en ny kattsand som är lika bra som Ever Clean men dammar inte så mycket, dessutom är det kampanjpris på den nu på CRT, man får 15 kg för 199 kr. Den heter Intersand Classic med lavendeldoft. Egentligen var det husse som handlade hem den första gången och matte var tveksam till om den kunde vara lika bra som EC, men det har faktiskt visat sig vara så.

Nä, nu ska jag ta godnatt och krypa upp i kattställningen i sovrummet. Ha det så bra därute.

Basco

2 kommentarer:

Xantippa sa...

Hej
Spännande att läsa om hur ni sakta men säkert intar er nya bostad! Det där Cinna-hoppet verkar riskabelt:)

Dui och Deco sa...

Oj! Snabeldraken är verkligen läskig. Ni finner er snart till rätta tror vi.Nosbuff