Bascos Blogg

Bascos Blogg

torsdag 19 juli 2012

Masalas upphittare skriver....

Jenny från akutgruppen här. :) Hörde att du ville prata med mig och att du hade lite frågor.

Jag kan börja med att berätta att jag såg Masala första gången i vintras (tror det var december- det var i alla fall snö ute). Jag var i högdalens depå för att jobba(jag kör tunnelbana på heltid och man tar ut tåg därifrån).
Jag brukar alltid reagera såklart när jag ser lösa katter ute, jag tänkte att det var så synd om katten när det var så kallt ute och den måste nog ha det svårt att hitta mat.
Jag brukar ju alltid ha kattmat med mig i bilen och la ut mat under en barack där jag såg henne försvinna under. Så då började jag lägga ut mat där regelbundet. Jag hörde mig för med andra kollegor om de också hade sett katten och det hade de. Vissa berättade att de hade sett den inne i depån där tågen stod ( så då fick hon värme i alla fall för det är ganska varmt där inne).

Vanligtvis så är ju chansen rätt liten att katten har en ägare och att de är på rymmen. Hon var väldigt skygg men jag kom tillräckligt nära för att se att hon var sköldpaddsfärgad osv.
Så en dag när jag kom hem efter jobbet så kollade jag efterlysningar på b.la blocket- och då fick jag syn på Masala. Jag tänkte att det måste nog vara hon, men för att vara på den säkra sidan så skulle jag titta extra noga nästa gång jag såg henne om hon hade de speciella kännetecken som att hon är vit på ena frambenet och ena bakbenet.
Jag pratade med en annan kollega som brukade vara mycket i depån och hon gillar också katter, om hon kunde titta efter om hon såg den katten att den verkligen var vit på ena fram och bakbenet. Det gick någon vecka men så kom hon till mig och berättade att hon sett katten ,hon hade också lyckats ta några suddiga bilder men man ser ändå att katten är vit på frambenet.( Bifogar bilderna då hon sitter på rälen i depån.) Då bestämde jag mig att rigga upp en fälla nästa kväll efter jobbet. Min kollega hade sett henne där runt 23.30 så jag visste på ett ungefär vilka tider hon rörde sig där för att äta. Kl 01.10 gick hon in i fällan.
Ja, så gick det till. :)
Mvh
Jenny Akutgruppen


Jag gör vågen för Jenny och alla andra som bryr sig och engagerar sig.

Basco.

5 kommentarer:

Nea theCat sa...

Jam, instämmer och gör vågen jag med.

Nosgos

Nea theCat sa...

Jam, gör vågen jag också!

Nosgos

Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan sa...

Jamars bra att det finns tvåbeningar som verkligen bryr sig om katter som tycks vara hemlösa eller på annat sätt sakna hem, eller på andra sätt som behöver hjälp på ngt sätt.
stor ELOGE till dom.

Tass tass

Mia sa...

Underbart att få läsa hur Masala räddats!! Stort tack till Jenny!!!

Pelle sa...

~~~ vågen för upphittaren! Härligt att hon hittades och fick komma hem igen.