Bascos Blogg

Bascos Blogg

lördag 8 september 2012

Arwen - vår guardian angel...

som ni kanske redan vet så är ju Arwen en sån som går in och stoppar lite allvarligare bråk här hemma mellan oss fyrfota. Men häromdagen hände en sak som hon inte gjort förut. Det var dags för kväller och matte skulle ta in oss från altanen. Hon knäpper med fingrarna och vi har ju lärt oss vad det betyder, inte för att vi alltid delar hennes intentioner och vill gärna stanna kvar där ute men oftast springer vi in. Denna kväll satt Chili och spanade. Han hörde mattes signal och började fräsa. När hon närmade sig honom så slog han ut med tassen för att visa att han inte tänkte gå in. (Han hade varit lite irri innan också). Matte tar då tag i honom och han gnäller/fräser till. Hon gjorde honom inte illa alls utan han ville bara visa sitt missnöje. Arwen uppfattar hans läten annorlunda och kommer till hans undsättning. Hon smäller till matte på benet och tittar uppfodrande på matte att lägga av. Matte blir så förvånad så hon bara står och tittar på lilltjejen och undrar vad som nu hände....Chili är ju dessutom den som ibland vänder sin frustration just mot Arwen, men nu står hon upp för honom. Ja, Arwen är vår skyddsängel. Hon vakar ju över matte på nätterna också, ligger sked när de sover myser som bara hon kan.

Husse har kommit hem och han tog oss ut på en promenix igår. Sambal fick sig också en liten runda, han var mycket skeptisk till en början, men verkade tycka det var spännande med allt gräs och alla lukter.

Någon, jag säger inte vem, lyckades plocka ut en tom men inte sköljd tonfiskburk från återvinningskassen som hann förflytta sig ända till hallen innan matte fick upp ögonen på den. Någon, jag säger bara börjar på S och slutar på A, är en hungrig individ och ville bara visa matte att det var dags för käk, när hon nu inte förstår andra signaler som han sänder ut. Ja, vi har alla våra sätt, eller hur?

Idag kommer mattes mamma hit på besök, de ska väl upp i skogen och plocka såna där blå saker igen. Kanske tas det in lite fräscht gräs till oss också, hoppas på det.

Ha en bra helg

Basco

Inga kommentarer: