Bascos Blogg

Bascos Blogg

fredag 23 november 2012

Avskyvärt, vem som nu gjorde det...

För ett tag sen blev matte kontaktad av en kollega till henne. Hon hade något hemskt att berätta. En död hund låg dumpad, inne i skogen i Södertörn. Det bestämdes att matte skulle åka dit och ta med sig hunden till Bagarmossen för att fastställa dödsorsaken.

Matte hoppar in i bilen, åker till avsedd plats och möter upp tjejen som hittat hunden, det är sent på kvällen, det är mörkt ute och det regnar. Efter lite letande påträffas hunden liggande i en grop/sänka. Den är inte begravd utan mera dumpad. Matte kan inte se några direkta skador på den, men den är uppsvälld, lerig och smutsig, dock ser hon ett snöre som sitter åt om halsen. Matte dokumenterar med kameran. Hon vill inte röra kroppen mer än nödvändigt, men hunden väger ganska mycket och det är svårt att få upp den ur gropen. Hon lyckas i alla fall med hjälp av lite stödjärn få ner den i en säck. Kroppen har börjat förruttna, dödgrävare klättrar omkring och den luktar illa, så det blir till att lägga fler säckar kring den första. Efter mycket möda att få hunden till bilen åker matte till slut till Bagarmossen och lämnar in hunden. Där tas den emot för att bli obducerad.

Genom obduktionen kunde man påvisa att hunden blivit strypt till döds. Den var inte chippad så ingen ägare har hittats. Nu har Södertörnspolisen gått ut med det hela i lokaltidningen Mitt i /Botkyrka v47 sid 4 och man önskar att allmänhet hör av sig om de känner till något om det aktuella ärendet.


Tyvärr är det inte den första och inte den sista som kommer att hittas under liknande omständigheter eller än värre. Just denna typ av hund behöver en stark, kunnig och rättvis husse eller matte. Tyvärr är det ofta en oerfaren spoling som behöver en penisförlängare som skaffar sig en sådan hund. Utan tanke på att det är en individ med känslor och förstånd.

Hundvalpen är billig för att det oftast är en blandras. Att skaffa sig ett djur är ofta billigt kontra vad det kostar att ta hand om dem. Veterinärvård är ofta obefintlig. Viljan och resurserna finns inte. Inte heller förståndet, för dessa personer fattar inte bättre. I deras värld läggs inga pengar på sådana bagateller. I deras värld ingår ofta våld och störda människor. I deras värld kan man tjäna pengar på fler hundar och skaffar därför valpar genom att tvinga tiken stå fastspänd vid ett element medan hanen parar sig med henne, hon kan inte freda sig på något vis . I deras värld skaffar man sig beteshundar som mer aggressiva hundar får träna på. Man undrar ju ibland om de ens får mat, vatten och en vänlig klapp någon gång. Rastas de regelbundet?

Är hundpromenaden det där tillfället vid 3-tiden på natten,  när ägaren, påverkad av fylla eller droger, hänger utanför tunnelbanan bland glasskärvor och skit. Berusade människor, skrik och bråk?

Trots allt detta är hunden trogen sin ägare, ända in i döden.

Ibland segrar rättvisan, ibland inte. Djurplågare blir dömda och kan få hund eller djurförbud, men det tar lång tid innan processerna har malt klart och man beslutar om något sådant. Sen ska det följas upp, men hur lätt är det inte att mörka ett nytt djurköp. Så klart skaffar de sig en ny valp att förstöra livet på.

Föds dessa individer bara för att gå en våldsam död till mötes eller via en spruta för att ägaren inte tagit sitt ansvar?

Så innerligt trött och ledsen på alla dessa tragiska livsöden många individer går till mötes, både för hund och katt.

Vila i frid lilla vovven!

Basco (väldigt färgad av mattes åsikter)
5 kommentarer:

Dui och Deco sa...

Man blir så förbannad och ledsen. Djur är inga leksaker, tänk om folk kunde fatta att de är familjemedlemmmar och inte bara att dumpa när man tröttnat.Nosbuff

Findus, Isak och Rasmus sa...

Det är vidrigt med djurägare som av okunnighet, likgiltighet eller vad skälet än är inte tar hand om och respekterar sina djur. *fräs* Man önskar att samhället såg hårdare på de stackars utsatta varelsernas situation. Stackars, stackars vovve - vad den varit med om vill man bara inte föreställa sig.

Pelles matte sa...

Stackars vovven! Hela norra Botkyrka är full av yngel med hundar av Pittbulltypen. Helt osocialiserade, bara med som vapen och pittförlängare. Ägarna har oftast inte minsta hum om hur man hanterar en hund och de skrämmer och slår sina djur till "lydnad". Deras idoler är gangstersnubbar i ghettoförorten man ser på TV, de med kampande hundar, vapen, droger och skrämda människor runt sig.
På något sätt borde man kunna hitta en väg att få bort fenomenet, frågan är bara hur.

Det andra problemet, nämt i samma artikel, är hundägare utan koll som skaffar stora hundar av andra raser. Händelsen var på min gata, en liten hund bets ihjäl av en hund som för tredje gången på ett år gick till attack på en passerande liten hund. trots order om munkorg och koppel gick den lös på tomten, utan staket mot gatan

Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan sa...

FY F***N FRÄÄÄS!
Sådana .s.k tvåbeningar borde inte få ha djur överhuvud taget, när dom inte kan ta hand om djuret ifråga på rätt sätt!
Det är gräsligt!
Stackars lille hund :(
Läste ngn stans för länge sedan om djurkörkort, borde infinnas. Undras om det skulle hjälpa mot djurförbud för dom som inte kan sköta djur på rätt sätt.

Pernille sa...

Dette var en utrolig trist historie.
Kram från Pernille