Bascos Blogg

Bascos Blogg

tisdag 19 februari 2013

Tora Vårdag af Rosa, en djurfristad på Gotland som är i behov av ekonomiskt stöd....

Tora Vårdag är en djurfristad på Gotland.
Här finns det 150 djur. Får, hundar, katter och hästar. Räddade från avlivning eller omhändertagna. Alla djur, oavsett art stöds med tak över huvudet, mat och kärlek. Även vilda/hungriga djur.

Den värdegrund som Tora Vårdag Fårreservat vilar på menar att djur har rätt att leva sina egna liv, för sin egen skull. De finns alltså inte till för att omvandlas till mat och kläder för människor. De mister därmed inte heller sin rätt till liv för att de inte är lönsamma.

De har ullverkstad, där ullen förädlas till garn eller färdigt ullhantverk som hjälper till att bekosta fårens mat, husrum och veterinärkostnader. Här kan man köpa garn om man samtidigt vill stödja deras verksamhet. 

Nu har matte kontaktats av initiativtagaren till denna fristad för att be om hjälp. De är i stort behov av ekonomiska bidrag. Veterinärkostnaderna har skjutit i höjden och bara ETT besök för ett får kostar runt 5000 kr/besök.

Så snälla, om ni kan hjälpa till, gör gärna det. Man kan bli djurfadder, fårfadder eller medlem här.

Basco 
2 kommentarer:

Lena sa...

Självklart blir jag fadder, stämmer bra med min syn på att djuren inte ska vara till för oss.

Anonym sa...

Alltså de slaktar ju djuren på detta ställe. Kolla svaret jag fick när jag frågade vad de gör av djuren när de inte kan ha dem längre:
De avlivas med bult (dvs slaktas) och kroppen används. (dvs slaktas) Så det var som jag trodde. En bluff för att få djur och bidrag gratis.

"Tora Vårdags Fårreservat Lite olika ibland med inj o ibland m bult vi gör det som är bäst för djuret sen destrueras kroppen eller används om det är m bult."