Bascos Blogg

Bascos Blogg

tisdag 12 februari 2013

Två, tre eller fyra???

Jag är konfunderad....våra fyrklövrade vänner dyker upp alla tider på dygnet....ibland ensam, ibland är dom två....vet inte om det är en mamma med en fjolårsunge vid ena tillfället och ytterligare en, två individer som kommer till middag, en sak är säker, de är aldrig långt borta.


Matte lyckades fota en av dem igår när det var ljust och jag satt förtjust bredvid och tittade på. Trots att det bankades och lät från vår gäststuga så blev den inte rädd utan fortsatte bevaka men lät sig väl smaka av frukterna, fågelfröna och nötterna.

 
Igår blev Sambal äntligen av med sin onda tand, eller två förresten, det var en liten, liten en bakom som också rykte. Tandköttet hade ingen inflammation längre tack vare mattes borstning men tänderna var i sig ruttna och luktade illa. Så nu står blötmat i 10 dagar på menyn, gissa om jag är avis. Släpper allt vad jag håller på att äta, ja förresten det gör vi alla sju, när han serveras. Igår kväll kunde matte till och med kalla på honom och han kom fram till henne för att kela lite, är nog första gången i världshistorien det har hänt. Lite Metacam som smärtstillande, lite Hexarinse i förebyggande syfte och en massa kärlek så ska han nog bli helt återställd.
 
Matte var lite skakis igår när hon hade lämnat av honom hos vettisen, för när hon kör hemmåt igen på E4:an ser hon hur en skåpbil i motsatt riktning får sladd och kanar över alla filer rakt in i betongsuggan där matte precis passerar, hon hann fundera på om suggan skulle göra sitt jobb eller inte. Ja, den gjorde ju det som tur är. Sen fortsatte skåpbilen rakt över alla filer igen och ned i diket på andra sidan. Trots mycket trafik så lyckades alla andra bilar inte bli träffade av denna, ren tur. Föraren klarade sig oskadd fick matte sedan höra. Men det var som att titta på såna där videoklipp på datorn, där historien inte alltid slutar lyckligt.
 
Avslutar inlägget med en liten bildkavalkad av vår lilla Arw som sitter och tvättar sig i trappen:)
  
Sötnos!
 
Basco
 
 
 


3 kommentarer:

Dui och Deco sa...

Visst är det spännande med de där stora sakerna! Skönt att bli av med de där besvärliga tänderna,hoppas det blir bra nu. Nosbuff

Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan sa...

mjau, så jamars bra att Sambal blev av med sina onda tänder.
Tur att matte klarade sig hem, så ingen olycka hände, mjau

Alla kör som *vildar* säger matte nu när det är halt, suckjam


Tass tass

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Spinnande med Rådjur i trädgården !
Här är det största att spana på Harar som skuttar förbi ibland :)
Bra att det gick bra för Sambal att bli av med dom onda tänderna !
Min matte borstar också mina tänder emellanåt = går så där :)
Otäckt med den sladdande bilen , tur att det fanns betong grisar ivägen och att föraren inte skadade sig !!