Bascos Blogg

Bascos Blogg

torsdag 25 april 2013

Möt Lisa...

som blivit bokad. Matte fick ett nödrop från bästaste räddaren i nöden gällande transporten från Skåne till Stockhlm med Snöa i höstas. Hon skrev om en misse på hennes gård. Lisa var redan på Stockholms Katthem då men önskade att matte skulle skriva lite om henne för att öka hennes chanser till att få ett nytt hem.Så innan matte har hunnit skriva något om henne har någon redan förstått vilken go tjej hon är.

Nödropet löd i korthet följande. Lisa och hennes bror hade mer och mer börjat tillbringa sin tid utanför sitt hem. Förmodligen trivdes ingen av dem där längre pga massa stök och bråk. Grannar på gården matade katterna och byggde en liten koja till dem. Tyvärr var en del barn riktigt elaka mot missarna. Så när grannarna fick veta vem som ägde katterna tog de kontakt för att försöka lösa situationen. För Lisas bror, som man hittat stödhem till, ville ägaren ha betalt och grannarna samlade in pengar till detta. Han blev kastrerad, öronmärkt och vaccinerad. Strax därefter fick han ett för alltid hem.

Så var det Lisas tur att fångas in. Hon hade strax innan blivit sparkad av någon och fått missfall. Man började bearbeta ägarinnan som återigen ville ha betalt. Efter mycket om och men så insåg ägarinnan att hon inte kunde ge Lisa ett tryggt hem och överlät Lisa på en av grannarna. Pengar samlades återigen in för kastrering, (hon var återigen på smällen), vaccinering, öronmärkning och försäkring. Tanken var att försöka hitta henne ett bra hem, men det föll inte väl ut. Stockholms Katthem tog emot henne för att ge henne en bättre chans till ett bra liv. På katthemmet heter hon Lisa 7.

Matte åkte dit för att träffa henne, en nätt, liten tjej med mycket gos i sig. Och nu är hon alltså bokad, går det hela vägen kommer hon att få det så mycket bättre än hon haft.

Grannarna har tidigare kontaktat länsstyrelse och polis om de utsatta katterna utan någon respons.

Jag vill passa på att tacka transporthjälpen och hennes grannar som brytt sig så mycket om Lisa och hennes bror. Hjärtat finns verkligen på rätta stället hos er och ni har räddat två väldigt utsatta individer till ett gott fortsatt liv.

Basco

2 kommentarer:

Alice sa...

Hurrjam för transporthjälpen och hennes grannar! Tänk om alla kunde agera så!
Vi håller tassarna för att Lisa får sitt för-alltid-hem som hon så väl förtjänar.
*nosbuffar*

Sambo och Roxy sa...

Önskar Lisa allt gott i framtiden! Det förtjänar hon!