Bascos Blogg

Bascos Blogg

torsdag 4 augusti 2011

Sambo och Roxy.....

klickade in den magiska siffran på 10.000. Hurra, hurra, hurra! Helt ofattbart stort nummer måste jag säga. Har inte ens haft igång bloggen ett år ens. Den startade matte och jag upp den 8 oktober 2010. Läckert!
Tack till alla ni som bidragit till detta!

Igår var hemvettisen här och gav oss ett stick i skinnet, det gick så smidigt och det var så himla intressant med alla lukter hon kom med. Vi var inte rädda alls för henne och märkte knappt vad som hände. Hon var jättesnäll. Sambal och Arwen hade förpassats till badrummet strax innan för säkerhets skull, de försvinner ju bums så fort någon ringer på dörren, men hon ringde inte utan knackade försiktigt på. Tyckte jag var bra! Vettisen var ialla fall nöjd då hon slapp leta under sängar odyl efter oss.

Det var nog inte sista gången hon kom hit. Som vanligt så charmade jag även henne. Förstår inte varför alla bara faller som furor för mig.....Smakade på henne när hon kom genom att slicka henne på handen. Matte trodde att det var något förbehållet bara för henne, husse och de närmaste, men se, där har hon fel.

Nu är det Sambals tur att åka till tandisen på måndag. Matte kollar allas tänder eftersom både jag och Harissa har problem. I förra veckan såg hon en framtand som ser ut att behövas tas bort, infekterat tandkött, men vad värre är så såg hon även att han har två extra "käk" tänder i övre gommen placerade bredvid de bakre tänderna på varsin sida. Det här har hon aldrig sett på en katt tidigare och vet inte om det går att göra något åt. Därför är det dags för en konsultation hos "vår" vettis som denna vecka är på semester. Stackars Sambal, trodde att han skulle få slippa men tydligen har vi helsyskon dålig tandhälsa. Det måste ju vara genetiskt.

Igår åkte matte och husse och lämnade lite saker till Stockholms katthem, där fanns två grabbar, till utseendet väldigt lika både Chili och Soya. Apropå Soya, matte är så himla glad för han har börjat sova med dom om nätterna. Han och husse har i regel eftermiddagsgos på sängen i timmar. Men att sova i sängen på nätterna med dom är något som kommit den sista tiden. Matte tycker ialla fall att det är jättemysigt, hon saknar att få dela huvudkudde med någon av oss, något hon gjorde med Tiger i så många år.

Nä, nu har jag skrivit så tangentbordet glöder....
Ha en bra dag därute
Basco

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hurrjam! Grattis till över 10.000 besökare. Det borde ju firas med lite vitfisk och dentabits.

Hjulia huller om buller sa...

Det är mysigt att få hem vettisen, det blir inte alls samma stress som att behöva åka brummis i transporten. Grattis till 10.000 tusen besökare, bra gjort!
Att er matte gärna vill dela kudde med nån av er är inte konstigt alls, vår matte delar sin med oss, i alla fall tills hon somnar.

=^-^=

Nosbuffar

Dui och Deco sa...

Verkat toppen med en sticktant som kommer hem till en! Hoppas att det går bra med Sambals tänder.Nosbuff

NoOne sa...

Mjoj,det var många "tassar"...
Härligt att vettisen var så bra & att det gick bra mé vacc...
Gulligt av matte att lämna saker till Katthemmet,det gör vioxå fast här ner :)
Hoppas det går bra med tansebissingarna på Sambal/Jam & Kram från oss i Sommar ☼

lillies lya sa...

10000 grattis!!

Det är väl inte så konstigt att alla faller för dig?! Du är ju en alldeles väldans charmerande kissekatt!!

Om man nu måste ha vettisar, så tycker vi att alla borde vara hemvettisar. Stackars Sambal, så trist att även han har tandproblem!
nosgos å allt det bästaste
Maurice & Kajsa

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Hurra jamen skallar för alla era besökare här på bloggen !!! Kuligt att ni redan haft 10 000 besökare !!!
Låter bra med hemvettis om man nu inte gillar att åka bil som jag gör :)
Trist att även Sambal verkar ha tandproblem :(