Bascos Blogg

Bascos Blogg

söndag 8 juli 2012

Ny kompis...

matte och husse har fullt upp med att iordningsställa huset nu när dom samtidigt har semester. Husse har påbörjat bygget som snart kommer göra att vi har världens bästa uteplats att hänga på. Och som vi längtar, står vid dörrarna och kikar ut för att få oss en liten titt på vad som finns därute eller ligger på fönsterbrädorna och spanar. Igår kom grannens son förbi och ville leka med oss, jag charmade som vanligt. Faktiskt så var alla framme och tittade nyfiket på den lille krabaten. Han ville inte lämna när hans pappa sa åt honom att det var dags att gå hem. Tror inte att det var sista gången vi såg honom:)

Rutinerna har börjat sätta sig, väcker matte så där vid 5-snåret, för då kurrar det i magen. Alla kommer ner och äter då, sen blir det lite spring och lek för man har fått en massa extra energi. Oftast ligger husse kvar och sover och matte sätter igång dagen med div göromål. Sen springer dom in och ut genom den där jättespännande dörren hela dagen. På kvällskvisten tar de det lite lugnare och då tar vi chansen att hänga med varandra. En safetyzonen, dvs kattnät, kommer göra en liten förentré till ytterdörren så vi inte springer bort är också på väg att bli klart. Då kan ytterdörren stå öppen till och med, bilder kommer när allt är färdigt.

Nu kan man studsa studsbollar dygnet runt om man vill, ingen granne som hör genom golvet, så här ligger bollarna utspridda över hela nedervåningen. Sen har matte lagat våra kattställningar som fick sig en dust i flytten, saknade den översta våningen som vi sinsemellan krigar för att få ligga på men nu är den på plats.

Lite läskigt var det igår då det installerades en torktumlare i tvättstugan. Matte ville promt ha en sån för att få bort allt katthår efter tvätt, torkskåp gör inte riktigt samma jobb. Så det tvättades, flera laddingar, dom där maskinerna låter så himla konstigt och så måste vi passera dom för att komma till våra toalådor. Fast vi har lådor uppe på övervåningen också så det går ju att uträtta sina behov utan att bli skrämd.

Nä, nu ska jag hjälpa matte med hennes superlånga lista över attgörasaker idag.

På återhörande.

Basco

2 kommentarer:

Hjulia huller om buller sa...

Det är mycket jobb när man flyttar! Kul att er rastgård ligger högst på "måste-göra" listan.
Bra att du ser till att inget glöms ;-)

=^.^=

Helgbuffar

Dui och Deco sa...

Visst är det trevligt med lagom stora som kommer och bara vill vara med en, gosa och leka! Nosbuff