Bascos Blogg

Bascos Blogg

onsdag 14 november 2012

Matte rymde till mamma Masala....

och jag fick inte följa med.....:( Hennes husse ville visa vilka framsteg hon gjort till att bli mer bekväm med tvåbentingar. Matte kan bara instämma efter träffen. Först var Masala lite avvaktande, hon var framme när matte kom, men vips så kom hon väl ihåg att det där var ju den förskräckliga varelsen som satte henne i duschen....så var hon väck. Efter en stund fick husse ta fram henne från under sängen, efter lite fräs men absolut inget mer satt hon i mattes knä och fick lugna ner sig en stund. Sen blev det dags för kloklippning på alla fyra tassarna och så lite rengörning i öronen. Hon har jättefin päls, lika len som Sambals. Efter de nödvändiga behandlingarna la hon sig i soffan bredvid matte, stack inte iväg som man kanske skulle gissat på. Fick lite godis som belöning som hon tog så försiktigt från mattes hand. Inte som jag inte som ska ha, nu, nu, NU!

Sen fick hon på sig ett likadant halsband som jag har där man kan skriva in ägarens namn och telnr ifall värsta tänkbara händer. Hon är ju tatuerad men på svarta paddor är det svårt att avläsa, det är likadant hos Cinnamon. Hon har varit till vettisen också och fått sin vaccination. Ser ut att ha gått ner lite i vikt med sen sista träffen matte och mamma hade. Mammas husse är så snäll och vill det bästa för henne.
 
Sen började hon spinna och la sig tillrätta så att matte kunde klia henne på magen, mysigt
 
Hennes husse hade en glad nyhet. I början på december ska de flytta till en större lägenhet inte så långt från oss, det är bara några stationer. Matte blev jätteglad att höra det. Nästan grannar och kanske en släktträff så småningom?!!

Snöa har tagit det här med gosandet en smula längre än oss andra. Igår kunde hon inte få nog av att ligga i mattes famn, flera gånger under dagen så krävde hon att komma upp. I morse när matte satt på muggen så ville hon upp igen, fanns dock ingen möjlighet för det. Då tog hon sig resolut upp på mattes axlar och rygg och la sig bekvämt till rätta där. Vissa har tydligen inga spärrar!

 
Hon har fått ett till smeknamn, MORRAN, har aldrig varit med om maken till misse som morrar så mycket, kommer någon av oss nära i samband med mat eller godis, MORR, får hon inte som hon vill, MORR, ska ta över mina leksaker när jag leker, MORR. Men det är ganska så charmigt faktiskt. Hon är mycket verbal i övrigt också och visar tydligt vad hon vill. Sen pussas hon på munnen.
 
Hon får lite smuts i ögonvråna ibland och det rinner klar vätska. Vettisen sa att hon kanske har trånga tårkanaler, att matte får hålla koll på det där, självklart gör hon det. Sen är ju lilltjejen vit så det syns så himla tydligt.
 
Nä, nu järnspikar har jag gjort två uppdateringar på två dagar! Det är väl rekord i bloggande det senaste halvåret!
 
Ha det gott
 
Basco m familj

2 kommentarer:

Sambos och Roxys matte sa...

Lilla Masala - vilken tur att hon hittade hem till husse igen efter lång tid på rymmen!!!

Det är så spännande att läsa om Sambos look-alike, Snöa. Sitta i knäet på toa är också Sambos favoritplats. Varje kväll och nästan varje morgon sitter vi i badrummet och tvättar hans rinnande ögon med ljummet vatten. Han älskar att bli tvättad med fuktig trasa! Idag, just idag, är det 10 år sedan han flyttade hem till oss från Stockholm Katthem. Vår allra käraste solstråle!!

Basco sa...

Oj då! Fler likheter dem emellan förutom utseendet, kul. Grattis till 10 års jubileet. Då blir det väl tonfiskkalas eller något annat gott kan jag tänka mig. Hälsa o gratta solstrålen så mycket från oss.

Bascos matte