Bascos Blogg

Bascos Blogg

fredag 17 januari 2014

Räven delar matplats med rådjuren...

Varje dag får man trevliga naturupplevelser här på landet. Igår natt vid 3-snåret var det som vanligt någon som jagade upp matte för tidig frukost. Hon passar alltid på att titta ut mot skogen för att få en chans att se rådjuren, men den här gången var det faktiskt en räv som stod och åt. Antingen fågelmaten med en massa nötter i eller så åt han äpplena, det är svårt att se i mörkret och på det avståndet. Det var i alla fall en stund av lycka, för aldrig tidigare har vi haft en sån gäst här (vad vi vet...).
 
Fågelbordet är välbesökt också av fåglar, igår såg vi fyra nötskrikor, koltrastar, ett gäng gulsparvar, hackspetten kommer även hen och så en massa småfåglar som badar i maten. Det är trevligt. Har även sett att skatorna tar sig mer och mer friheter och kommer närmare altanen för att kolla om något gott finns där.

 
gulsparvarna är ca 10 stycken, verkar vara tjocka och välmående:)

 
Matte beställde dom där jättefina änglakatterna, när våren kommer ska dom placeras utomhus, men för nu blev det en liten minnesplats i fönstret för våra alldeles egna änglakatter.

 
Julen är utstädad för denna gång, det enda som finns kvar är julstjärnorna som ger en sån fin belysning när det är mörkt ute, så de får hänga kvar ett tag till. Snöa är en aning missnöjd när det inte längre finns något att klättra i eller spegla sig i. Hon gillar bling-bling, glittret och ljusen är otroligt fascinerande.
  
Sippa och Frasse kommer på sina dagliga besök, nu har deras tvåbentingar installerat en kattlucka så de kan komma och gå som de vill och det är ju jättebra. Fast de vill ju hänga även här och leka med oss har vi märkt. Solan och den gråa gästen var här igår samtidigt, tror inte att de är bästisar direkt, men kan kanske komma till en överenskommelse att acceptera varandra.
 
Hoppas på en bra helg till er alla
 
Basco


4 kommentarer:

Dui och Deco sa...

Visst är det spinnande med alla besökare utanför fönstret! Nosbuffar

Alice sa...

Vad mycket spinnande ni har utanför!
Här hade nog småkillarna gillat granen lika mycket som Snöa misstänker jag men matte vägrade köpa hem någon.
*nosbuffar*

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Idag har min matte hängt ut lite gottis till fåglarna , det har ju inte behövts när nere innan snön och kylan kom.
Förra veckan såg min matte 4 stycken Vildsvin bara en bit bort.
Dom stog visst på någon åker och mumsade i sig överblivna Sockerbetor :)

Basco sa...

Oj, vildsvin är inget som hittat hit än, men vad jag vet så har grannar sett dom runtikring, det är väl bara en tidsfråga kanske. Men DET skulle vara jättespännande att se

Basco